Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir terörü lanetledi

İzmir terörü lanetledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ana arterlerine yerleştirilen ve trafikle ilgili bilgilerin yer aldığı ışıklı tabelalarda, kına gecesine düzenlenen bombalı saldırıda 50 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle "Gaziantep Acımız Büyük" mesajı paylaşıldı. Siyasilerden ve iş dünyasından mesaj seli

  • Ege Postası
  • 21.08.2016 - 12:58

Gaziantep Merkez Şahinbey İlçesi Akdere Mahallesi'nde, Nurettin Akdoğan ve Besna Akdoğan'ın kına gecesinde dün (cumartesi) düzenlenen terör saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 50 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce ana arterlere yerleştirilen ve trafiğin akışını düzenlemek için trafikle ilgili bilgilerin yer verildiği ışıklı tabelada "Gaziantep Acımız Büyük" mesajı paylaşıldı. Benzer paylaşımlar, daha önce Ankara ve İstanbul'da düzenlenen terör saldırıları ile darbe girişiminin ardından da yapılmıştı.

Gaziantep'te 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına İzmir'den lanet yağdı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 

"20 Ağustos 2016 Cumartesi akşamı Gaziantep ilimizdeki hain terör saldırısı ile onlarca vatandaşımızın hayatını kaybederek yaralanmasına neden olan hain terör saldırısını acı ve öfke ile kınıyoruz. Bir düğünde, kadın - erkek demeden sivillerin ve hatta çocukların ölümüne neden olan bu bombalı saldırı, terörün alçaklıkta sınır tanımayacağını bir kez daha göstermiştir. Terör saldırısının hangi etnik kökenden olursa olsun tüm vatandaşlarımız barış içinde yaşadığı Gaziantep'de yapılmış olması, bu saldırı ile amacın bir kardeş kavgası yaratmak ve iç barışımızı bozmak olduğu açıkça görülecektir. 

Halkımız tek vücut olarak terörün karşısında duracaktır. Terör, kardeşliğimizi bozamaz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun."

BARO'DAN SERT TEPKİ

İzmir Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör saldırıları kınanırken "Önümüzdeki süreçte benzeri provokasyonlara karşı milletçe soğukkanlılığımızı yitirmeden, toplumsal ve bireysel sorumluluk duygusuyla davranmak zorundayız" denildi. İzmir Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada terörün insanlığın, aklın ve vicdanın yenilgisi olduğu vurgulanarak şöyle denildi: 

"Ne yazık ki yine alçakça bir terör saldırısı sonucunda canımız bir kez daha yanmış, yüreğimiz kanamıştır. Gaziantep'te bir düğün canlı bomba tarafından hedef alınarak gerçekleştirilen terör saldırısında onlarca sivil insanımız, onlarca çocuğumuz hayatını yitirmiştir, çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştır. Bu hain ve alçakça saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Son günlerde sivil halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırıları artarak devam etmekte, Milletimizin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmak, ülkenin huzurunu bozmak hedeflenmektedir. Bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya ve Türk Milleti'nin birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir. Önümüzdeki süreçte benzeri provokasyonlara karşı milletçe soğukkanlılığımızı yitirmeden, toplumsal ve bireysel sorumluluk duygusuyla davranmak zorundayız. Etnik, dinsel, mezhepsel kutuplaşmayı tetikleyen alt kimlik siyasetinin acilen terk edilerek ulus olma bilinci ve ortak aidiyet duygusu ışığında müşterek bir gelecek inşa etmenin sorumluluğunu hissetmeliyiz. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen emperyal oyunlara karşı uyanık ve hazırlıklı olmalıyız. Çocuklarımıza huzurlu ve sağlıklı bir gelecek, bağımsız ve hedefi çağdaş medeniyet olan bir ülke bırakabilmek tüm vatandaşlarımızın en temel hedefi olmalıdır.Ülkemizi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenler karşısında kurtuluş mücadelesinden aldığımız milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı koymalıyız. Çünkü terör bir yenilgidir; insanlığın, aklın, vicdanın yenilgisidir."

"BU KUCAKLAŞMANIN SAĞLANMASI İÇİN BÜTÜN GÜCÜYLE MÜCADELE ETMEKTİR"

İzmir Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarının kucaklaşma için tüm gücüyle mücadele vermesi gerektiği belirtilerek, şunlar söylendi: 

"Anadolu’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen halk direnişinin dayanışma ruhuyla, milli birlik ve beraberlik içinde geleceğimize sahip çıkarsak, kanla beslenen bu emperyal savaş politikalarını durdurabiliriz. Çözüm, yetmiş dokuz milyonun, millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmasıdır. Bugün, başta siyaset kurumu olmak üzere demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaşlarımıza düşen ödev, bu kucaklaşmanın sağlanması için bütün gücüyle mücadele etmektir. İzmir Barosu olarak; terör başta olmak üzere her türlü şiddetin karşısında durduğumuzu, insanların hayatları üzerinden gelecek ve iktidar planları yapan tüm kesimlere bu kirli oyuna bir an önce son vermelerini, insanın en temel hakkı olan yaşam hakkı başta olmak üzere demokratik hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, insanca yaşamın vazgeçilmezliğini sonuna kadar savunacağımızı, milli birlik mücadelesinde halkımızın ve demokrasinin yanında yer alacağımızı kamuoyu ile paylaşırız. Tüm yurttaşlarımızı, Türk Milleti olarak, yetmiş dokuz milyon olarak, birlik beraberlik duygularıyla Atatürk ilke ve devrimleri içerisinde ülkemizin üniter yapısına, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, demokrasiye ve basın özgürlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz."

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE İZMİR MİLLETVEKİLİ NÜKHET HOTAR: Gaziantep'te teröristler vatandaşların en mutlu gününü kana buladılar. Allah cezalarını versin.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA KAYA: Bir düğünü, insanların en mutlu gününü hedef alacak kadar alçaksınız, hainsiniz. Lanet olsun. Bu millet eğilmeyecek, bu ülke yenilmeyecek.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ NECİP KALKAN: Hain teröristlerin alçaklıkları sınır tanımıyor. #Gaziantep 'te düğün yerinde gerçekleşen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Alçak terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ KEREM ALİ SÜREKLİ: Terör, alçak ve şerefsiz yüzünü bu defa #Gaziantep 'de, düğünde, vatandaşlarımızın en mutlu gününde bombalı saldırı düzenleyerek gösterdi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kararlıyız, Bu hainlerin kökünü kazıyacağız.

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI BÜLENT DELİCAN: Gaziantep'te düğün evini kana bulayan kalleş köpekler tasmanızı tutanların tuzağına düşmeyeceğiz.Başımız sağolsun..

CHP GENEL SEKRETERİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR : FETÖ'ye, PKK'ya, IŞİD'e (DAEŞ'e) ve bunların umutlarını besleyenlere de Lanet Olsun !...

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE İZMİR MİLLETVEKİLİ SELİN SAYEK BÖKE: Yalnızca huzur istiyoruz ama ne acılarımız bitiyor, ne gözyaşlarımız diniyor. Dualarımız #Gaziantep'le. #TeröreLanetOlsun

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ALTIOK: Her gün ölümlere uyanmak, ülkenin her yanında teröre can vermek Ortadoğu'nun örnek ülkesinden ölüm kültürünün kan gölüne dönüşmek… Çok üzgünüm

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSA ÇAM: #Gaziantep #BaşımızsağolsunTürkiye #TeröreLanetOlsu    

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU: #Gaziantep Başımız sağolsun

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALİ YİĞİT: Teröre lanet olsun. #gaziantep

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AYTUN ÇIRAY: Türk milletine başsağlığı Gaziantep’te terör saldırısında ölenlere rahmet diliyorum. Namertlere de sesleniyorum: Bizi bölemeyeceksiniz!

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY: Gaziantep’te düğün evini kana bulayacak kadar alçaklaşabilen teröre lanet olsun. Bu barbarlık hedefine ulaşamayacak. Teröre teslim olmayacağız.

CHP İL BAŞKANI ASUMAN ALİ GÜVEN: Bugün yine ülkemize ‘Günaydın’ diyemiyeceğiz. #GAZİantep te Ülkeyi yine kararttılar. #TeröreLanetOlsun

MHP İZMİR MİLLEVEKİLİ KENAN TANRIKULU: Milletimizin başı sağolsun. #Gaziantep

İzmir’in belediye başkanları da hain saldırı sonrası sosyal medyadan terörü lanetledi. İş dünyasında da teröre lanet mesajları yağdı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU: Dün gece Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz! Ulusumuzun başı sağ olsun..

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI OLGUN ATİLLA: Bir mutluluk anını kana bulayacak kadar hainleşen bu terör belasını, yardım ve yataklık edenleri lanetliyoruz!!  #Gaziantep

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN MUTLU AKPINAR: Terör, kirli yüzünü bu kez #Gaziantep 'te gösterdi.Acı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 50 oldu. Başımız sağolsun #terörülanetliyoruz

BUCA BELEDİYE BAŞKANI LEVENT PİRİŞTİNA: Gaziantep'de düğün evini cenaze evine çeviren, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ARİF UĞURLU: Gaziantep'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun.

ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT BADEM: Gaziantep'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun.

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT SOYLU: İnsanların en mutlu gününü kan gölüne çeviren vahşiler Allah iki dünyada da size cehennemi yaşatsın.Yüreğimiz Gaziantep'le.Başımız sağ olsun


(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.