Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odasından genel kurul kararı

İzmir Tabip Odasından genel kurul kararı

İzmir Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada, genel kurula gidileceği bildirildi. Açıklamada, "2020-2022 Dönemi Genel Kurulu ve seçimlerin 11-12 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir." denildi. Öte yandan İZFAŞ 2 Nolu Hol'de gerçekleştirilecek genel kurulun, koronavirüs salgını nedeniyle üst düzey önlemler altında yapılacağı açıklandı.

  • Ege Postası
  • 02.07.2020 - 16:51

EGEPOSTASI- İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, genel kurula gitme kararı aldı. Yapılan yazılı açıklamada genel kurulun, 11-12 Temmuz’da, Fuar 2 Nolu Hol’de gerçekleştireceğini duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ayında yapılamayan genel kurul ve seçimi olağanüstü önlemler kapsamında yapılması kararlaştırılırken, açıklamada şu görüşlere yer verildi;

"6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu uyarınca, Tabip Odası seçimlerinin Nisan ayında yapılması yasal zorunluluktur. Tabip Odası Kurulları, 2 yılda bir yapılan Seçimli Genel Kurul süreci sonunda belirlenmektedir. Kurulların görev süresi 2 yıldır. 2 yıllık süre sonunda seçimlerin yapılması ve kurulların belirlenmesi yasal gerekliliktir. Yasada belirtilen zorunluluğun Nisan ayında yerine getirilememesinin nedeni, pandemi nedeniyle alınan olağanüstü tedbirlerdir.  

Pandemi nedeniyle alınan olağanüstü tedbirlerin ortadan kalkması ve normal çalışma hayatının başlaması ile birlikte, 6023 Sayılı Kanun’da belirlenen yasal gerekliliğin en kısa sürede yerine getirilmesi, Yönetim Kurulu’nun görevidir. Yönetim Kurulu’nun, kendi inisiyatifi ile kanunun vermediği bir yetkiyi kullanması ve seçimleri dilediği tarihte yapması mümkün değildir. Aksi yaklaşım, kanuna aykırı olduğu gibi, meslek örgütünün demokratik yapılanmasına ve üyelerin iradesine haksızlık oluşturacaktır. Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından İzmir Tabip Odası’na gönderilen 05.06.2020 tarihli yazı ile seçim tarihlerinin belirlenerek Seçim Kurulu’na bilgi verilmesi gerekliliği bildirilmiştir.  

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca, 2020-2022 Dönemi Genel Kurulu ve seçimlerin 11-12 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir. Nitekim diğer tabip odalarının seçimleri de Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde tamamlanacaktır.

Zor bir dönemde zorunlu olarak gerçekleştirilecek seçimli genel kurul sürecinde, meslektaşlarımızın ve seçim görevlilerinin sağlığının korunması için gerekli bütün tedbirler üst seviyede alınmıştır. Bütün seçim alanının Konak Belediyesi tarafından bir gece önce tamamen dezenfekte edilmesi, seçmenlere ve seçim görevlilerine steril paketler içinde tek kullanımlık mendil, kalem, maske temin edilmesi, belli alanlarda dezenfekte solüsyonlarının konulması vb. bütün sağlık tedbirleri alınmıştır. Seçim alanı, sosyal mesafe kurallarının en üst seviyede uygulanması için 2 Nolu Hol (11.000 m2) olarak belirlenmiştir. 

Ülkeyi yönetenlerin meslek örgütlerinin yapısını değiştirme konusunda girişimleri olduğu, konuyla ilgili yasal değişiklikleri meclise getirdiği bir dönemde meslek örgütümüze sahip çıkmak büyük önem arz etmektedir.  Onurlu muhalefetleri nedeniyle meslek örgütlerini işlevsizleştirmek, itibarsızlaştırmak adına yapılan girişimlerden biri de meslek örgütü ile üyelerinin ilişkisini zayıflatma çabalarıdır. Bu açıdan 12 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak 2020-2022 Dönemi Genel Kurulu seçimlerine katılım meslek örgütümüze/ Odamıza sahip çıkmak adına büyük anlam taşımaktadır. 
Mesleğimize, meslek örgütümüze, demokrasiye sahip çıkacağız.

Tüm üyelerimizi 12 Temmuz’da İZFAŞ 2 Nolu Hol'de yapılacak olan seçimlere katılmaya, meslek örgütlerine karşı hazırlanan senaryoları boşa çıkarmaya davet ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.