Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odasından 'fuar' uyarısı: Kaygılıyız

İzmir Tabip Odasından 'fuar' uyarısı: Kaygılıyız

Bu yıl 89. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile ilgili olarak İzmir Tabip Odasından 'Kaygı duyuyoruz' uyarısı geldi. Odadan yapılan açıklamada İzmir'in de yüksek riskli kentler arasında olduğu hatırlatılırken, “Birçok toplu organizasyon, salgının büyümemesi için iptal edilirken İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılması bizi salgının yayılması açısından ciddi olarak kaygılandırmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesini, toplum sağlığını göz önünde tutarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılması kararının uygulanmasından vazgeçmeye davet ediyoruz” denildi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2020 - 16:16

EGEPOSTASI- Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürerken, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) dün kapılarını 89’ncu kez açtı. 8 Eylül'e kadar açık kalacak fuarın açılmasına İzmir Tabip Odasından itiraz geldi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada "Kaygılıyız! İzmir Enternasyonal Fuar’ının açılması bizi salgının yayılması açısından ciddi olarak kaygılandırmaktadır." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi

Dünya ve ülkemiz COVID-19 pandemisi nedeniyle zor günlerden geçiyor. Ülkemizde özellikle 1 Haziran’dan itibaren daha salgının birinci dalgasından tam çıkamadan uygulamaya geçilen  ‘normalleşme’ politikaları sonucu toplu yaşam alanlarının açılmasına izin verilmesi salgının tekrar alevlenebileceği konusunda bizleri kaygılandırmıştı. Gelinen durum, salgının kontrol altına alınamaması, günlük vaka ve vefat sayılarının giderek artması ne yazık ki kaygılarımızı haklı çıkardı.  

Sonbahara girerken ülke olarak Sağlık Bakanlığı’nın da kabul ettiği gibi birinci dalganın ikinci pikini yaşamaya başladık. İzmir’deki önceki aylara göre vaka sayılarındaki artış, gerek Sağlık Bakanı gerekse yerel otoriteler tarafından ifade edilirken, İzmir salgın açısından riskli iller arasında sayıldı.  

Daha önce ilimizde düğünler, spor ve bilardo salonlarının, sinemaların açılmasından dolayı duyduğumuz kaygıyı 04.09.2020 tarihinde açılışı yapılan ve beş gün açık tutulacağı belirtilen, İzmir Enternasyonal Fuarı için de duyuyoruz. Birçok toplu organizasyon, salgının büyümemesi için iptal edilirken İzmir Enternasyonal Fuar’ının açılması bizi salgının yayılması açısından ciddi olarak kaygılandırmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesini, toplum sağlığını göz önünde tutarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılması kararının uygulanmasından vazgeçmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

İZMİR TABİP ODASI

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.