Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı'dan korkutan açıklama: Her 100 kişiden 20-25’i pozitif çıkıyor

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı'dan korkutan açıklama: Her 100 kişiden 20-25’i pozitif çıkıyor

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, İzmir depremin pandemi riskini daha da artırdığını ifade etti. Çamlı, “Bu depreme aynı zamanda pandeminin giderek şiddetlendiği bir dönemde ortaya çıktı. Ve ne yazık ki arama kurtarma çalışmalarında gerekse çadır kentlerde fiziksel mesafe açısından olumsuz görüntüler oluştu. Geldiğimiz noktada itibariyle test yapılan her 100 kişiden 20-25’i pozitif çıkıyor. Ciddi yapısal değişikliklere ihtiyacımız var." dedi.

  • Ege Postası
  • 11.11.2020 - 13:27

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI-TMMOB İzmir Şubesi ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde İzmir depremine ilişkin  basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, depremin pandemi riskini daha da artırdığını ifade etti.

Çamlı, “Bu depreme aynı zamanda pandeminin giderek şiddetlendiği bir dönemde ortaya çıktı. Ve ne yazık ki arama kurtarma çalışmalarında gerekse çadır kentlerde fiziksel mesafe açısından olumsuz görüntüler oluştu. Biz ilk andan itibaren alandaydık. Hala da arkadaşlarımız geçici barınma merkezlerini gözlemleyip raporlandırmalar yapıyorlar. Bizim bu konudaki bazı önerilerimiz de olmuştu. Bu alanlarda giriş çıkışların kontrol altına alınması ve HES kontrolün yapılmasını istemiştik. Bu alanlarda düzenli covid testi yapılmalı. Yaklaşan kış var. Şu an geçici barınma yerlerinde barınan herkesin konut tipi barınmaya geçmeleri için bir an önce yapılması gerekenler yapılmalı. Yaklaşan kış ve soğuk ortamda depremzedelerimizi daha uygun yerlere geçirmeliyiz. Mevcut geçici barınma merkezlerinde gördüğümüz yanlışlıklar var. Mesela çadırlar çok yakın. Ortalama 8 metre arası olmaları gerekirsen dar alanlarda yoğun çadırlar olduğunu görüyoruz. Ayrıca ısınma açısından zehirlenme tehlikesi de var. Ancak bizim gözlemlerimizi yetkililerle iletme çabalarımıza karşın çabalarımız karşılık görmüyor ve sürecin dışında bırakılıyoruz. Dün alandan çıkmamız istendi. Ama İzmir Tabip Odası tüm bunlara rağmen alanda olmaya devam edecek ve yetkililere gördüğümüz hataları iletmeye devam edeceğiz. Geldiğimiz noktada itibariyle test yapılan her 100 kişiden 20-25’i pozitif çıkıyor. Ciddi yapısal değişikliklere ihtiyacımız var. Özellikle toplumsal hareketliliği azaltacak radikal önlemler alınmalı” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.