Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odası Başkanı: İzmir'de 918 vaka tespit ettik

İzmir Tabip Odası Başkanı: İzmir'de 918 vaka tespit ettik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'deki koronavirüs vaka sayısının 853 olduğunu açıkladı. İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, bakanlığın sadece testi pozitif çıkanları açıkladığını, kendilerinin ise 918 vaka tespit ettiklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 02.04.2020 - 14:46

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, İzmir'deki Kovid-19 vaka sayısının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığından fazla olduğunu belirtti.

Bakan Koca, illere ilişkin de sayılar verdiği açıklamasında, İzmir’de 853 korona virüsü vakası olduğunu, 18 kişinin yaşamını yitirdiği belirtmişti.

Koca’nın açıklamalarını değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz, 918 vaka tespit ettiklerini ve bunun 100’nün sağlık çalışanı olduğunu belirtti.

Gazete Duvar'ın haberine göre, "Bakanlığın açıkladığı veri sadece testleri pozitif kişilere yönelik" diyen Obuz, bu nedenle ildeki vakaların daha yüksek olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Sağlık çalışanlarının malzeme sıkıntısının giderilmeye başladığını açıklayan Obuz, "Devlet iş yerleri ve fabrikalardaki çalışmama koşullarını da sağlayabilirse, katı bir şekilde hareketlilik azaltılabilirse önemli bir mesafe kat edilebilir” dedi.

İZMİR'DEKİ YURTTAŞLARA UYARILAR

Yurttaşlara izolasyon çağrısında bulunan Obuz, şunları söyledi: “Bu aşamada en önemli konu; izolasyon. Yani, test yapılan, pozitif olan ve genel durumları iyi olan hastaların izolasyona uymaları, evlerinden çıkmamaları gerekiyor. Bu çok ama çok önemli. Ayrıca 'filyasyon' dediğimiz temaslıların tümüne ulaşılması etkin bir şekilde sağlanmalı. Yani pozitif çıkan kişinin temaslı olduğu kişiler hızla tespit edilmeli. Çok daha sıkı kontrol edilmeli.”

MALZEME SORUNU

Sağlık çalışanlarının malzeme sıkıntısını giderilmeye başladığını ifade eden Obuz, “Devlet iş yerleri ve fabrikalardaki çalışmama koşullarını da sağlayabilirse, katı bir şekilde hareketlilik azaltılabilirse önemli bir mesafe kat edilebilir. Ancak özellikle 60 yaş üzerinin çok dikkatli olması gerekiyor. Daha kırılgan kişilere bulaşma durumunun önünü almak gerekiyor" diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.