Dolar 32,5604
%0.04
Euro 34,8899
%0.07
Altın 2.428,950
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘İzmir sosyal demokrat değil demokrat bir kent’'

‘İzmir sosyal demokrat değil demokrat bir kent’'

Gerçek Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ve Gazeteci Mithat Umutoğulları, Gün Ortasında’da kent gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi. Nakçı ve Umutoğulları, AK Parti’nin yanlış politikalarının CHP’yi İzmir’de güçlü kıldığını savunarak, İzmir’in sosyal demokrat değil demokrat bir kent olduğu görüşünde buluştu. Nakçı ve Umutoğulları Gün Ortası'nda gündemi değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 03.11.2017 - 12:39

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Adem Nakçı, İYİ Parti’nin anketlerde ikinci parti olarak görülmeye başlandığını belirterek, CHP’nin kendisine çeki düzen vererek, yeni ekonomik ve sosyal politikalar üretmesinin şart olduğunu söyledi.

CHP’NİN KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERMESİ GEREKİYOR

Nakçı, “CHP’den ve AK Parti’den de oylar gidecek.CHP’nin de kendine çeki düzen verecek. İyi Parti gelecek. AK Partili koordinatörler de buna dikkat çekiyor. Çalışın büyükşehiri alabiliriz diyorlar. Dün bir anket paylaşıldı. Yüzde 43.6’da AK Parti. İyi Parti ikinci parti. Tüm anketlerde yüzde 11.1’de çıkan HDP yüzde 7, MHP’yi de yüzde 9.9’a düşürüyorlar. CHP’nin de yeni politikalar üretmesi lazım. Yeni ekonomi ve sosyal politikalar üretmek zorunda CHP” dedi.

İZMİR SOSYAL DEMOKRAT DEĞİL DEMOKRAT BİR KENT

Gazeteci Mithat Umutoğulları da, CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın, İzmir’in sosyal demokrat değil demokrat bir kent olduğu yönündeki açıklamasına destek vererek, “Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bugün bir açıklaması var. Birçoğumuzun zaman zaman yayınlarda bir açıklaması var. İzmir sosyal demokrat bir kent değil. İzmir demokrat bir kent. İlk kez bir siyasetçi bugün bunu itiraf ediyor. Bizim ideolojik seçmenimiz yok. AK Parti’nin iktidar olması İzmir’de CHP’yi güçlü kıldı” değerlendirmesini yaptı

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: İZBAN için 3 tane set gelseydi periyotlara bölünecekti ve 15 dakikalık ara 3 dakikaya inecekti. İZBAN’da uzun hat kullanamadığın için sefer sayısını arttırman gerekiyor. Bunun için de set kullanmalısın. Basit bir şey değil. Setin gelmesi lazım. Çok büyük şov yapıldı. Aziz Kocaoğlu yuhalandı. Ciddi kaos oldu. Ama ne hikmetse orada İZBAN’a sahip çıkan hükümet bugün bu taraftan bakmıyor. Bir anketten bahsetmiştik, yüzde 69.9’ü İzmir’in cezalandırıldığını düşünüyor. AK Parti’nin oylarının artmamasının temel nedeni bu. Setler gelse karayola daha az yük binecek. Selçuk’a gidenler otobanı ve karayolunu da kullanıyorlar. Devletin en çok vergi aldığı yer meşhur otobanlar. Buna bakarsak setlerin gelmemesi de normaldir. Tüm hamallık büyükşehir belediyesinin. Bir kaza olduğunda, yol kapandığında vay büyükşehir bize zulüm yapıyor deniyor ne hikmetse.

Mithat Umutoğulları: Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bugün bir açıklaması var. Birçoğumuzun zaman zaman yayınlarda bir açıklaması var. İzmir sosyal demokrat bir kent değil. İzmir demokrat bir kent. İlk kez bir siyasetçi bugün bunu itiraf ediyor. Bizim ideolojik seçmenimiz yok. AK Parti’nin iktidar olması İzmir’de CHP’yi güçlü kıldı.

Adem Nakçı: Kemal Baysak belediye başkanı oldu. Cihan Türsen belediye başkanı oldu. Daha ulusalcı takılan Şebnem Tabak oldu m? Oldu. En son Cevat Durak ve Hüseyin Mutlu Akpınar oldu. Orada her dönem gittikçe oy kaybeden bir AK Parti var. Sol söylemden çok demokrat duruş sergilemesi gerekiyor. Konak’ta da benzer bir durum var. İzmir’deki yapı solun kalesi olmaktan öte demokrasiyi savunmak.

Mithat Umutoğulları: İzmir’deki belediye başkanları hükümetin genel politikalarına karşıt bir siyasi anlayış koyarsa seçimlerde çok ciddi sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz.

Adem Nakçı: İzmir yenilenmenin, değişimin kenti. Ne zaman insanlar tepki koyuyo? Birincisi modern yaşam şartlarına müdahale edildiğinde. İki Atatürk’e karışıldığında.

Mithat Umutoğulları: Sırf toplumun gazı alınsın diye alınıyor sonra bırakılıyor. Refah döneminde Şevki Yılmaz vardı. Büyük sıkıntı yaratmıştı. AK Parti’de siyaset yapan kaç kişi varsa, sayın Cumhurbaşkanı eline almış kumandayı, nereye basarsa o yapılıyor. Anayasa değişecek diyor 48 saat içinde yasa meclise geliyor. Niye Cumhurbaşkanımız resepsiyonda bu konuyu güdeme getirmeden önce bunları yapmadı. Atatürk ile ilgili bir şeyler oldu. Burhan Kuzu gibi adamlara hele hele hiç saygım yok. Birinin sadece körü körüne yani insanlar Allah’ın, peygamberin yaptığı şeyleri tartışır hale geliyor. Tüm belediye başkanlarınızı görevden alıyorsunuz. Demek ki hata yapmışsınız. Eğer hiç gerekçe yoksa. Demek ki hata yapmışsınız. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti baraj altında kaldığında birçok vekili göstermedi tekrar.

AK Parti, hükümetin, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bu kadar tartışılmasının nedeni bu tür adamlardır. Haftada beş gün program yapıyoruz. Mutlaka ağzımızdan yanlış şeyler çıkacaktır, hatalar olacaktır. Parti içindeki eleştiri mekanizmasını çalıştırmazsan olur m? Cumhurbaşkanı ne söylerse hepsi aynı şeyi söylüyor. Bırakın bunları. Şamil Tayyar son programını yaptı, ayrıldı Beyaz TV’den.

Adem Nakçı: En çok eleştirenlerden Burhan Kuzu Büyük Önder Atatürk ve şehitler diye tweet attı. Gökçek’ten daha çok eleştiren, hakaret eden var mıydı muhalifleri. Gitti. Demek ki yalakalık da bir yere kadar. Atatürk’e dönüşün temel nedeni, mevcut muhafazakar oyların oranı yüzde 20. Merkeze giden yeni partiler var. CHP’den ve AK Parti’den de oylar gidecek.

CHP’nin de kendine çeki düzen verecek. İyi Parti gelecek. AK Partili koordinatörler de buna dikkat çekiyor. Çalışın büyükşehiri alabiliriz diyorlar. Dün bir anket paylaşıldı. Yüzde 43.6’da AK Parti. İyi Parti ikinci parti. Tüm anketlerde yüzde 11.1’de çıkan HDP yüzde 7, MHP’yi de yüzde 9.9’a düşürüyorlar. CHP’nin de yeni politikalar üretmesi lazım. Yeni ekonomi ve sosyal politikalar üretmek zorunda CHP.

Adem Nakçı: Bayraklı’da bir istifa durumu var. AK Parti’de.

Mithat Umutoğulları: Tüm meclis üyeleri teyit etti böyle bir konuşma yaptığını, istifa edeceğini şeklinde.  Hain diyenlerin çoğuna bakmak lazım. Siyaset yapmak için geliyor insanlar. Bir şarkı tutturmuş. Devlete, millete, vatan millet Sakarya diyenler bu partiye gelsin şeklinde. Tabanda olanlarda bir sıkıntı yok. Genel olarak partinin de ciddi bir revizyondan geçtiğini, ideolojik sapmalar olduğunu görüyoruz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor. Bunu düzeltmek için ciddi bir çaba sarf ediyor. O partiye gelmiş ve mutsuz olabilir. Yaptığım görüşmelerde de bunu söylüyor. İstifa edip CHP’ye geçen meclis üyesi, kimse işimi halletmedi demiş. Ticari bir iş mi, ya da bir tanıdığıyla ilgili rica olmuştur. Onu ben bilemeyeceğim. Geçenlerde Kadir Uçar’ın ahde vefa ile ilgili bir sitemi vardı.

Adem Nakçı: AK Parti’de işler ticari ilişkilerle gidiyor. Sen ben bizim oğlan muhabbetine dönmeye başladı deniyor. Namussuz ve dinsiz olmak revaçtaydı. Sokakta öpüşmek denen namussuzluk artıp tutmayınca, şimdi terör. Terör örgütü. Doğruyu yazdığın vakit o zaten onlardandı diyorlar, onun geçmişinde bu var diyorlar. Az yaşamadık bunları. Ben Diyarbakırlıyım. Başarılı olunca isminin başına bir sıfat getiriyorlar. Ya da birileriyle bir ittifak, ortaklık yapınca, ‘ya arkadaş o adam Diyarbakırlı. Senin için sıkıntı olmasın’ diyorlar. Çünkü sen bir başarı elde etmişsin iş gücünde. Sosyal medyada tanıdım o kadar çok insan var ki, FETÖ kurumlarında çalıştılar, CHP’ye hakaret ettiler, hepsi de dava sebebi. Bu adam dava açarsa, bak arkadaş asgari ücretle çalışıyorsun, beş bin ceza aldığında kim ödeyecek cezanı dedim. Partini tanıt kimse bir şey söylemiyor. Ama şahıslara hakaret, küfür nedir, nasıl aşağılık bir durumdur.

Mithat Umutoğulları: Yarın sabah onda, konuğumuz. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol. Son dönemde yaşananları kendi çerçevesinden anlatacak burada. 13.00’te de Menemen Belediye Başkanı Tahir  Şahin. Pazartesi de Abdül Batur konuk olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.