Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Sanat, sezonu Brassmania ile açıyor

İzmir Sanat, sezonu Brassmania ile açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin seçkin kültür sanat mekanlarından biri haline getirdiği İzmir Sanat, yeni sezona yarın akşam başlıyor. Sanatseverleri, birbirinden güzel etkinliklerle buluşturmaya devam eden Kültürpark İzmir Sanat, Ekim ayında da sergi ve konserlerle İzmirli sanat tutkunlarını ağırlayacak. Sanat takvimi şöyle:

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 10:15
İZMİR - ‘Brassmania’ 10 Ekim’de Romanyalı trompet sanatçıları Julian Lupu, Renato Lupu, trombon sanatçıları Peter Körner, Cem Güngör ve Japonyalı tuba sanatçısı Noriyoshi Murakami’den oluşan ‘Brassmania’ grubu, 10 Ekim 2013 Perşembe günü saat 20.00'de İzmir Sanat'ın konuğu olacak. Türkiye'de ilk kez yepyeni bir tınıyı dinleyiciyle buluşturan grup, ‘Zor Ama Güzel’ olanın peşinden giderek hem günümüz Türk bestecilerinden yapıtlarını, hem de Barok’tan caza müzik literatüründeki önemli eserleri aranje ederek yorumluyor. Her müzisyenin ülkesinin tınılarından esintiler taşıyacak konser, dinleyicilere adeta bir müzikal tur yaşatacak.

Doktor ressamın sergisi 22 Ekim’de
İzmir Sanat, 22 Ekim-4 Kasım 2013 tarihleri arasında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Melda Ongun Uçar'ın resimlerinden oluşan sergiye evsahipliği yapacak. ‘Sevdiğim Renkler’ başlıklı resim sergisinin açılışı saat 18.00’de.
Ali Açıkalın’dan desen dersleri alan, Turan Enginoğlu’nun atölyesinde resim çalışmaları yapan doktor ressam Uçar, 2004 yılından bu yana çeşitli karma sergiler ile sanat etkinliklerinde yer aldı. Sanatçının çeşitli yarışmalarda kazandığı ödülleri de bulunuyor.

‘E.T. Band’ 24 Ekim’de
Klasik müzik, jazz ve rock sahneleriyle tanınan Erdoğan Turanlı, yeni nesil yetenekli davulculardan Hakan Hakgönül ve basçılarından Halil Çağlar Serin’in bir araya gelerek kurduğu ‘E.T. Band Grubu’, 24 Ekim 2013 Perşembe günü saat 20.00'de müzikseverlerle buluşacak. Piyano sanatçısı Devrim Yeşilpınar’ın eşlik edeceği konserde grup, Turanlı'nın enerjik ritmli latin fusion ve balad kompozisyonlarının yanı sıra Balkan müziği tarzındaki eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak.

‘Evrim Demirel Ensemble’ 31 Ekim’de
Besteci, piyanist ve aranjör Evrim Demirel’in önderliğinde, bilinen müzikal unsurları farklı bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan “Evrim Demirel Ensemble Grubu’ 31 Ekim 2013 Perşembe günü saat 20.00'de İzmir Sanat'ın konuğu olacak. Piyano ve klavyede Evrim Demirel, vokal ve tanburda Türk Makam Müziği’nin önde gelen ustalarından Özer Özel, kontrbasta Volkan Toprakoğlu ve davulda Erdem Göymen’den oluşan topluluk, Demirel’in bestelerinin yanı sıra halk müziğinden tasavvuf müziğine kadar çeşitlilik gösteren geleneksel Türk Müziği eserlerinin düzenlemelerini yorumlayacak.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.