Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir 'risk' altında

İzmir 'risk' altında

Salgının başlangıcında en yüksek vaka sayısının görüldüğü ikinci il olan İzmir’in Sağlık Bakanlığı’nın salgın döneminde geliştirdiği “Hayat Eve Sığar” uygulamasında kırmızıya boyandığı görüldü. Konak, Buca, Alsancak gibi bölgeler başta olmak üzere İzmir’in hemen hemen her ilçesi “Yüksek risk” bölgesi olarak işaretlendi.  

  • Ege Postası
  • 07.09.2020 - 14:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 1 Haziran tarihinde başlayan kontrollü sosyal hayatla birlikte koronavirüs tedbirleri esnetilmişti. Özellikle Kurban Bayramı’nın ardından vaka sayıları artmaya başlamış ve yeniden bin 600’lerin üzerine çıkarak salgında kritik süreci yeniden başlatmıştı.

Vaka sayılarında görülen kritik artışla birlikte esnetilen tedbirler de yeniden sıklaştırıldı. Özellikle İzmir gibi riski yüksek illerde İl Hıfzıssıhha Kurullarının kararlarıyla yeni tedbirler hayata geçirilmişti.

Salgının başlangıcında en yüksek vaka sayısının görüldüğü ikinci il olan İzmir’de risk turizm sezonunun açılmasıyla daha da yükseldi. Sağlık Bakanlığı’nın salgın döneminde geliştirdiği “Hayat Eve Sığar” uygulamasında haritasında İzmir’in kırmızıya boyandığı görüldü. Konak, Buca, Alsancak ve Karabağlar gibi bölgeler başta olmak üzere İzmir’in hemen hemen her ilçesi “Yüksek risk” bölgesi olarak işaretlendi.

Öğrenci yoğunluğuyla bilinen Bornova’nın ise az riskli alan olması dikkatleri çekti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.