Dolar 32,5184
%-0.09
Euro 34,8007
%-0.19
Altın 2.426,810
%-0.14
Bist-100 9.719,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir polisinden taraftar operasyonu: 21 gözaltı

İzmir polisinden taraftar operasyonu: 21 gözaltı

Göztepe-Beşiktaş maçındaki olaylarla ilgili 35 taraftar hakkında gözaltı kararı çıktı. 21 kişi gözaltına alındı, 14 kişi ise aranıyor. İzmir polisinden taraftar operasyonu

  • Ege Postası
  • 28.11.2017 - 11:38

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; İzmir polisi, Göztepe-Beşiktaş arasında 5 Kasım'da Bornova Stadı'nda oynanan maç ile ilgili 200 kamera görüntüsünü inceledikten sonra 35 taraftar hakkında gözaltı kararı çıktı. Küfürlü tezahürat, usulsüz girişe yardımcı olmak, spor alanına sokulması yasak pankart açmak, sahaya yabancı madde atmak ve saha dışı mala zarar verme suçlarına karıştığı belirlenen 21 taraftar gözaltına alındı, 14 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Maç günü 25 kişi, önceki gün de toplam 35 kişi olmak üzere toplam 60 kişi hakkında işlem yapılmış oldu.

İzmir polisi yüksek risk derecesinde değerlendirilen Göztepe-Beşiktaş maçı öncesi çok sıkı tedbirler almıştı. Manisa karayolu üzerinde saat 10.00 itibariyle kapama noktası oluşturuldu, statta 390 özel güvenlik, 1055 emniyet personeli görev aldı. Kapama noktasında Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu araçta yapılan aramada bir kişide meşale olduğu tespit edildi. Beşiktaşlı taraftar hakkında 622 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna muhalefetten işlem yapıldı. Ayrıca Bornova Stadı çevresinde rahatsızlık veren şahıslara yönelik yapılan üst aramasında bir satır, 10 maytap ele geçirildi. 7 Göztepeli taraftar hakkında 6222 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapıldı.

MAÇ SIRASINDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINIP KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Bornova Stadı'nda maç oynanırken misafir tribünü üst kısmında meşale yakan bir Beşiktaş taraftarına ve küfürlü tezahürat, spor alanında taşkınlık yapmak, sahaya yabancı madde atmak, spor alanında küfürlü pankart açmak ve resmi görevlilere mukavemet yapmak suçlarından 9 Göztepe taraftarına işlem yapıldı. Biri Beşiktaşlı, 9'u Göztepeli toplam 10 taraftar maç sırasında polisler tarafından gözaltına alınarak gerekli işlemler için Pınarbaşı Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan taraftarlar serbest bırakıldı.

BEYZBOL SOPASI VE BIÇAK ELE GEÇİRİLDİ

Maç sonrası Beşiktaş taraftarlarının geçiş güzergahı olan 57. Topçu Tugayı yakınında olduğu belirlenen Göztepeli taraftar grubunun yapılan üst aramasında şiş, bıçak, sallama diye tabir edilen delici kesici alet, ve beysbol sopası ele geçirildi. 7 Göztepeli taraftar Bornova Polis Merkezi'ne götürülerek gözaltına alındı.

200 KAMERA KAYDI TEK TEK İNCELENDİ

Maç sonrası Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri 190 stat kamerası ile 10 Foto Film Şube Müdürlüğü kameralarının kayıtlarını tek tek büyük titizlikle inceledi. Görüntülerden küfürlü tezahürat, usulsüz girişe yardımcı olmak, spor alanına sokulması yasak olan pankart açmak, sahaya yabancı madde atmak, saha dışı mala zarar vermek suçlarından 35 taraftarın kimlik tespiti yapıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri yapılan çalışma sonucunda 21 taraftar gözaltına alındı. 14 taraftarın ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 21 taraftar hakkında 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna muhalefetten işlem yapıldı.

FUTBOL MAÇLARINI SEYİRDEN MEN EDİLDİLER

Savcılık soruşturması tamamlanana kadar 21 taraftar futbol müsabakalarını seyirden men edildi. Gasp Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan 21 taraftar serbest bırakıldı. Emniyet Yetkilileri, bundan sonra stat çevresinde alkol alımının yasaklandığı belirtirken, maça alkollü gelerek taşkınlık yapacak olan taraftarlar hakkında işlem yapılacağı öğrenildi. Maç günü 25 kişi, önceki gün de toplam 35 kişi olmak üzere toplam 60 kişi hakkında işlem yapılmış oldu.

İKİ MAÇTA 170 ALKOLLÜ TARAFTAR STADA ALINMADI

25 Kasım'da Bornova Stadı'nda oynan Göztepe-T.M. Akhisarspor arasında oynanan maçta 346 özel güvenlik, 1000 emniyet personeli görev yaptı. Misafir tribününden sahaya maytap diye tabir edilen yanıcı-yakıcı madde atan 2 Akhisar taraftarı gözaltına alınarak Pınarbaşı Polis Merkezi'ne götürüldü. Göztepe'nin 2-0 galibiyeti ile sonuçlanan maç öncesi 110 taraftar alkollü oldukları için stada alınmadı. Ayrıca 19 Kasım Pazar günü TFF 2. Lig'de Atatürk Stadı'nda oynanan Karşıyaka-Altay maçında 146 özel güvenlik, 460 polis görev yaptı. Maç öncesi bir Karşıyaka taraftarının üzerine muşta olarak tabir edilen ezici alet ele geçirildi. Yaşı küçük olduğu için Karşıyakalı taraftar Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Altay'ın 2-1'lik galibiyeti ile sonuçlanan maç öncesi 60 alkollü taraftarın stada alınmadığı öğrenildi. Her iki maç ile ilgili kamera görüntülerinin incelendiği, suça karışan taraftarların kimliklerinin belirlendiği ve yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.