Dolar 32,5416
%-0.02
Euro 34,8825
%0.05
Altın 2.432,290
%0.09
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir polisi suç şebekesini çökertti!

İzmir polisi suç şebekesini çökertti!

İzmir'de, sahte ve başkalarına ait kimlikleri kullanarak kredi kartı çıkartan ve bu kartlar ile internet üzerinden 100 bin lira alışveriş yapan şebekeye yaptığı operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden R.G., tutuklandı. Zanlılardan 4'ü çeşitli adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılırken, bir şüphelinin işlemleri ise sürüyor. .

  • Ege Postası
  • 09.06.2020 - 09:40

İzmir merkezli operasyonda, "sahte kimlikle edindikleri kredi kartlarıyla internetten alışveriş yaptığı ve ATM'lerden para çektiği" iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 1'i tutuklandı. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Zanlılardan R.G, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. D.K ve D.G. elektronik kelepçe, A.B. imza verme şartıyla serbest bırakılırken, H.G'ye de yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Şüphelilerden birinin ise Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. 

Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri, başkalarına ait bilgilerle oluşturdukları sahte kimliklerle aldıkları kredi kartlarıyla alışveriş yaptığı ve ATM'lerden para çektiği öne sürülen kişilere yönelik çalışma başlatmıştı. 

İzmir ve Aydın'da belirlenen 7 adrese düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Dolandırıcılığın maddi boyutunun 100 bin lira civarında olduğu öğrenilmişti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.