Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Pandemi Kurulu toplandı

İzmir Pandemi Kurulu toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele için alınan ek önlemleri duyurmasının ardından İzmir'de İl İdare Kurulu toplandı, Pandemi Kurulu oluşturuldu.

  • Ege Postası
  • 28.03.2020 - 15:55

İzmir Valisi Erol Ayyıldız Başkanlığı'nda toplanan İl İdare Kurulu'nda, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve diğer yetkililer yer aldı. Vali Ayyıldız Başkanlığı'nda oluşturulan Pandemi Kurulu'nda ise, Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü, Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önleme amacıyla alınan tedbirler ve alınabilecek ek tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda alınan kararlar Valilik tarafından yapılan şu açıklamayla duyuruldu: "Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleri doğrultusunda, İller İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72.maddesi kapsamında: İlimizden yapılacak şehirlerarası otobüs seferlerinin 28.03.2020 tarihi saat 17.00'den itibaren ancak Valiliğimiz ve Kaymakamlığın izni ile yapılmasına, ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararlarıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden ve ağır hastalığı olanlar ile şehrimize gelmiş olup da ilimizde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların valilik ve kaymakamların izni ile şehirlerarası yolculuk yapmasına, iller arasında seyahat etme zorunlu olan vatandaşlarımızın Seyahat İzin Kuruluna başvurarak, seyahat belgesi düzenlemesi talebinde bulunmaları, talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini içerecek şekilde 'Şehirler Arası Otobüs Seyahat İzin Kurulu Belgesi' düzenlemesine ilişkin karar alınmıştır."  (DHA)

SEFERLER DURDURULDU

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında şehirler arası otobüs seferlerinin durdurulması kararının ardından saat 17.00'den itibaren İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (İZOTAŞ) seferler durduruldu.

Yasak başlamadan önceki otobüslerin çıkışına izin verildi. Yasak başlamasına rağmen terminale gelenler "İzmir Valiliği Seyahat İzin Kurulu"ndan izin aldıktan sonra planlanacak sefere göre seyahat yapabilecek.

Çocuklarıyla Muğla'nın Bodrum ilçesine gitmeyi planladığını kaydeden Firdevs Cihan, "Evime dönüyorum ama dönüş sağlayamıyorum. Çocuklarımı almaya gitmiştim Edremit'e, İzmir'e geldim, İzmir'de kaldım." dedi.    (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.