Dolar 32,5381
%-0.03
Euro 34,8148
%-0.15
Altın 2.425,090
%-0.21
Bist-100 9.726,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ormanları çocukları bekliyor

İzmir ormanları çocukları bekliyor

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Ağaç yaşken eğilir" atasözünden yola çıkılarak eğitimli ve bilinçli bir kitle yaratılması amacıyla aileleri çocuklarıyla birlikte kentteki ormanları ziyarete çağırdı.

  • Ege Postası
  • 12.02.2018 - 14:34

Son nüfus sayımına göre 4 milyonu aşkın İzmir nüfusunun 537 bin 513'ü 0-14 yaş arası çocuklardan oluşuyor. Bu çocukların yüzde 80'i ise Buca, Karabağlar, Konak, Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Gaziemir,  Balçova ve Narlıdere gibi metropol ilçelerde yaşıyor. Başta çocuklar olmak üzere tüm insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan orman varlığının korunması ve artırılması için eğitim ve bilinçlendirmenin şart olduğu bilinirken, aileler çocuklarıyla ormanlara davet edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 'Ağaç yaşken eğilir' atasözünden yola çıkarak eğitim ve bilinçlendirmede hedef kitle olarak önceliğin çocuklar olduğunu vurguladı.

İlin 480 bin hektar orman alanına sahip olduğunu belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Bu milli servetin emanetçisi olan çocuklarda orman sevgisi ve bilincinin oluşmasının en önemli yolu, eğitim" dedi. Bilenlerle bilmeyenlerin bir olmayacağını, ağaca dokunmayan, bir fidanı toprakla buluşturmayan, ormanları gezip keşfedip doğal yaşamı görmeyen, ormanda kamp yapmayan bir çocuğun, ormanlarla ilgili binlerce broşür, dergi, kitap okusa bile yaşayarak öğrenme kadar etkili olamayacağını belirten Aybal, başta anne ve babalar olmak üzere öğretmenler ile bu konuda her zaman işbirliğine hazır olduklarının söyledi. Kurum olarak 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası'nda ve öncesinde okulları ziyaret ederek ormanın önemi konulu etkinler düzenlediklerini söyleyen Aybal, "Çocukların için orman alanlarında düzenlenecek tüm eğitici ve öğretici etkinlik çalışmalarında da gerek bölge müdürlük merkezinden,  gerek ise her ilçede bulunan orman işletme şefliklerinden her türlü bilgi, ekip ve ekipman desteğine hazırız" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.