Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir-Muş arası 2 saate iniyor

İzmir-Muş arası 2 saate iniyor

Muş’a hazırgiyim ve konfeksiyon yatırımcısı çekmek isteyen Muş Valisi Seddar Yavuz beraberinde 20 kişilik heyetle İzmir’e çıkartma yaptı. Vali Seddar Yavuz başkanlığında heyet ilk olarak, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'ni ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 16:26

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş’ta 17 yaş altında ve çalışmaya istekli genç nüfusun yoğun olduğunu belirterek Egeli ihracatçıları, Muş’ta yeni inşaatı biten Tekstilkent’te yatırıma davet etti. Vali, İzmir-Muş arası uçuş seferlerinin 15 Şubat 2017 tarihinde başlayacağını, İzmir ve Muş’u arasındaki mesafenin 2 saate düşeceğini belirtti. 

Konfeksiyon yatırımlarında Organize Sanayi Bölgesi şartını da aramadıklarını ifade eden Vali Yavuz, “Konfeksiyon sektörü kadın istihdamı yoğun bir sektör. O nedenle kadınlarımızın rahatlıkla ulaşımlarını sağlayıp çalışabilecekleri şekilde Muş şehir merkezine yakın yerlerde bin metrekare, iki bin metrekare tesisleri konfeksiyon atölyesi olarak hazırlayıp size teslim edeceğiz. Daha çok üretim yapıp pastayı büyütmek gerekiyor" şeklinde konuştu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler ise, Egeli hazırgiyim ihracatçılarının 1990’lı yıllardan beri Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde hazırgiyim üretimi için çaba gösterdiklerini ve çok yol aldıklarını, bundan sonraki süreçte Muş’u mercek altına alacaklarını söyledi. Kızılgüneşler, 15 Şubat 2017 tarihinde İzmir-Muş arası direkt uçak seferleri başlar başlamaz bir işadamı heyeti ile Muş’a bir iş gezisi organize etme sözü verdi.

KIZILGÜNEŞLER: MUŞ’TA IŞIK GÖRÜYORUM
Teşvik paketi açıklandıktan sonra dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Muş, Batman ve Adıyaman’a ziyaretlerde bulunduğunu anlatan Kızılgüneşler, “Muş’taki üretimleri takip ediyoruz. Muş’taki üretimlerin birçoğunu İstanbul’da İzmir’de yaptırmak mümkün değil. Uşak, Adıyaman konfeksiyon sektörünün güçlü olduğu yerler. Muş neden böyle bir yer olmasın. Muş’ta insanların çalışkanlığı açısından ışık görüyorum" dedi. 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararmane ile yatırım için 23 ilde cazibe merkezleri oluşturulduğuna işaret eden Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş’un bu iller arasında olduğunu, 500 bin TL ve üzeri yatırımların çalışanların SGK primlerinin karşılanmasından, vergi indirimine kadar çok fazla avantajı barındırdığını belirterek, Egeli hazırgiyim ihracatçılarını Muş’ta yatırım yapmaya çağırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.