Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Metro A.Ş.’de anlaşma sağlandı

İzmir Metro A.Ş.’de anlaşma sağlandı

İzmir Metro A.Ş. ile İzmir Tramvayı’nda grev için geri sayım devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan müjdeli haber geldi. Büyükşehir Belediyesi, Demiryol-İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı. Tramvay ve metro işletmesinde çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, “yüzde 25 zam” konusunda uzlaşmaya varıldı. Başkan Kocaoğlu güzel haberi verdi

  • Ege Postası
  • 10.01.2019 - 22:21

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Metro A.Ş.’deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Fahrettin Altay ile Bornova Evka-3 arasında 17 istasyonda hizmet veren metro ile yine Karşıyaka’da Ataşehir-Alaybey ile Konak’ta Halkapınar-Fahrettin Altay arasında iki hat olarak işletilen tramvayda çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, arabulucu süreci de sona ererken grev ilanı için gün sayılıyordu.

Ancak İzmir Metro A.Ş.’deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandırıldı. İşçiler, işverenin yüzde 25’lik zam teklifini kabul etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde “seyyanen” 700’er TL ve 106 gün ikramiye konusunda da anlaşılarak Toplu İş Sözleşmesi’ne imzalar atıldı.

KOCAOĞLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu anlaşmayı sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Kocaoglu, "Güzel bir haber vereyim: İzmir Metro A.Ş.’deki toplu iş sözleşmesi görüşmelerini anlaşmayla sonlandırdık. Yüzde 25’lik zam işçilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kocaoğlu, 2 Ocak Salı günü Halkapınar'daki Metro Genel Müdürlük binasında sendika temsilcileri ve İzmir Metro AŞ çalışanlarıyla bir araya gelmiş, TİS görüşmelerinde önerdiği yüzde 25 zam önerisi çalışanlar ve sendika yetkilileri tarafından kabul edilmemişti.

Demiryol-İş Sendikası’nın İZBAN’da sürdürdüğü grev ise geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararıyla durdurulmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.