Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli FETÖ operasyonunda çok sayıda gözaltı

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda çok sayıda gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında aranan eski Sinop Emniyet Müdürü Ş.A, İzmir'in Torbalı ilçesinde yakalandı.  Bu arada İzmir merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda ise aralarında ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen şüphelilerin de bulunduğu 13 zanlı yakalandı. İzmir'de FETÖ operasyonları

  • Ege Postası
  • 21.05.2019 - 10:44

İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Bir başka operasyonda ise FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski Sinop Emniyet Müdürü S.A. da İzmir'in Torbalı İlçesi'nde yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen zanlıların da bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı verdi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir merkezli Ankara, Eskişehir ve Manisa'da gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli yakalandı. 

Bu arada gözaltına alınanlar arasında bulunan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru F.B'nin ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi. 

Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

Öte yandan Sinop İl Emniyet Müdürü görevini yürütürken 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Şeref Aytekin'in Torbalı'da olduğu belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen Terörle Mücadele ekipleri, cumartesi günü Torbalı İZBAN İstasyonu'nda trenden inen Aytekin'i yakaladı. Üzerinden sahte kimlik ile İzmirim Kart ve İstanbulkart çıkan Şeref Aytekin, dün sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.