Dolar 32,5917
%0.36
Euro 34,8356
%0.3
Altın 2.494,870
%0.42
Bist-100 9.628,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 36 gözaltı

İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 36 gözaltı

İzmir merkezli 9 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirlenen 36 şüpheli gözaltına alındı.Öte yandan örgütsel kaydı bulunmayan kişiler üzerine kiralanan evlerde yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler arasında İzmir merkezli çeyiz eşyası şirketinin eski sahibi Sabri K. de bulunuyor. İzmir merkezli FETÖ operasyonu

  • Ege Postası
  • 06.12.2019 - 09:10

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon başlatıldı. İzmir merkezli 9 ilde, belirlenen adreslere baskın yapıldı.

Baskınlarda 36 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları tespit edildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 452 bin 800 lira, 11 bin 850 euro, 223 bin 850 dolar, 55 cep telefonu ve çok sayıda sim kart, 20 taşınabilir WiFi, 4 sahte kimlik, çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İŞ İNSANI DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 36 şüpheli arasında, 'FETÖ/PDY'ye üye olmak' suçlamasıyla yargılanan ve hakkında yakalama kararı olan iş insanı Sabri K.'nin de bulunduğu öğrenildi. Elektronik ürün, beyaz eşya, motosiklet ile küçük ev ve mutfak eşyalarının satıldığı ünlü şirketin eski sahibi olan Sabri K.'nin, örgütün 'Bornova mütevellisi' içinde olduğu, FETÖ/PDY'nin ABD'de bulunan ve dernek ile okul adı altında faaliyet gösteren kuruluşlarına 2014'te 280 bin dolarlık para transferinde bulunduğu bildirildi.

Ayrıca FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen'in, örgütün üyelerine, kapatılan Bank Asya'ya para yatırma talimatı vermesinin ardından Sabri K.'nin Bank Asya'daki hesabını 1 milyon TL'ye yükselttiği, örgüt ile ilişkili olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altında faaliyet gösteren derneklere üye olduğu ortaya çıktı. Sabri K.'nin, örgüte yılda 4 milyon TL para aktardığı da tanıkların beyanlarıyla tespit edildi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.