Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu

İzmir merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu

İzmir merkezli 6 ilde, Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin liderliğini yaptığı uyuşturucu çetesine yönelik düzenlenen operasyonlarda, gözaltı sayısı 81'e yükseldi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2020 - 13:14

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, liderliğini Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin yaptığı yasa dışı suç örgütüne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 94 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve bu örgütüne üye olmak, uyuşturucu ticareti yapmak ve suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlarından aranan şüphelilere yönelik İzmir merkezli İstanbul, Manisa, Uşak, Adana ve Muğla'da, toplam 89 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin ev, işyeri, otomobil ve üzerlerindeki aramalarda 15 kilo skunk, 5 bin ecstasy uyuşturucu hap, uyuşturucu özelliği bulunan 20 hap, yarım litre amonyak çözeltisi, ruhsatsız 5 tabanca, 1 pompalı tüfek, 177 fişek, 2 sustalı bıçak ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 30 bin TL para ele geçirildi. 74 kişi gözaltına alındı. Diğer 20 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KARDEŞLER DE GÖZALTINDA

İzmir merkezli 6 ilde, Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin liderliğini yaptığı uyuşturucu çetesine yönelik düzenlenen operasyonlarda, gözaltı sayısı 81'e yükseldi. Şüphelilerin içinde, Nihat ve Sedat Alabay kardeşlerin de olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere Yeşilyurt semtindeki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyona, çeşitli birimlerden 800 polisin katıldığı öğrenildi.

'OYUN BİTTİ'

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçirirken silah, mühimmat ve uyuşturucu malzemeleri emniyette sergiledi. Ecstasy uyuşturucu haplarla yazılan 'Oyun bitti' ifadesi dikkat çekti.

'BUGÜN UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI VE KULLANIMIYLA MÜCADELE GÜNÜ'

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Haziran'ın "Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü" olduğunu hatırlatarak, böyle bir günde, "zehir tacirlerine" yönelik önemli bir çalışmaya imza atıldığını belirtti.

Operasyonun iş birliği içinde gerçekleştirildiğini, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının önemli destekleri olduğunu, operasyona 800'den fazla polis memuru ve amirin katıldığını aktaran Aşkın, şunları ifade etti: 

"İzmir'de 2 yıllık bir sürede Konak bölgesinde 126 noktada, bin 71 polisle Narko Alan Projesi yürütüyoruz. Narko Alan Projesi, özellikle İzmir'de uyuşturucu satılan alanın yoğun olduğu bir bölgeydi. Bu bölgeyi bizim çok sıkmamız neticesinde başka bölgelere kayabileceğini değerlendiriyorduk. Karşıyaka bölgemiz ağırlıklı yerleşmiş alçak bir çete, gençlerimizi zehirleyen bir çete. Çok nitelikli bir çalışma oldu. Şu anda 80 üzerinde gözaltımız var. Yakalamalarımız devam ediyor. Başarılı bir çalışma oldu."

"Mücadele devam edecek" 

Gençleri uyuşturucudan korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini aktaran Aşkın, şöyle devam etti:

"Her konuşmamızda söylediğimiz gibi dağdaki son terörist bitene kadar terörle mücadele nasıl devam edecekse, son torbacı gençlerimizi zehirlemekten vazgeçtiği noktaya kadar da uyuşturucuyla mücadelemiz devam edecek. Uyuşturucu çağın en büyük hastalığı. Çağın en büyük sorunu. İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bunun üzerine bütün gücümüzle, hücrelerimizle gitmeye devam edeceğiz."

Çetenin elebaşılarından yakalananların olduğunu belirten Aşkın, "1 firarımız var. Onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyor. Çetenin bütün sistemini, iskeletini şu anda çıkarmış durumdayız. Büyük sayıda gözaltımız var." dedi. 

Aşkın, Narko Alan Projesi'ne başladıklarından bu yana İzmir'de uyuşturucudan ölen çocuk ve genç sayısının yüzde 80'den fazla azaldığını kaydederek, "Bu çalışmaların topluma ne kadar katkı sağladığını, çocuklarımızı gençlerimizi ne kadar koruduğunu bilerek bu bilinçle hareket ediyoruz. Hepsi bizim çocuklarımız. Umarız bir gün hiç kimse uyuşturucu kullanmaz. Öyle güzel bir şehir olur İzmir. Çok emek vermek lazım. Arkadaşlarımız da gece gündüz çalışmaya devam ediyor." diye konuştu. 

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.