Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Kuş Cenneti can suyuna kavuştu

İzmir Kuş Cenneti can suyuna kavuştu

Dünyanın metropol sınırlar içinde kalan tek kuş cenneti “İzmir Kuş Cenneti’ne can suyu geldi. Süzbeyli pompasından bölgeye su taşıyan 5318 metrelik eski kanal; borulu sistemle değiştirildi. İzmir Kuş Cenneti’ne yeni sistemden 50 lt/saniye tatlı su verilmeye başlandı. İzmir Kuş Cenneti artık kurumayacak

  • Ege Postası
  • 23.04.2018 - 09:50

15 bine yakın flamingo ve yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan “İzmir Kuş Cenneti’nin suyu artık hem daha çok hem de daha temiz. Süzbeyli Pompa İstasyonu’ndan cennete tatlı su getirmek amacıyla 90’lı yılların başında yapılan ancak zamanla yıpranıp bozulan 600’lük künglerden oluşan açık kanallar, DSİ tarafından borulu sisteme dönüştürüldü.

1.5 milyon liraya mal oldu

Yürütülen proje kapsamında 5.138 metrelik hatta 500 mm çapında 6 atü basınç sınıfındaki HDPE 100 borular döşendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu,’ Ayrıca iletim hattı boyunca vantuz ve tahliyeler gibi 8 adette de sanat yapısı inşa edildiğini, 1.5 milyon liraya mal olan yeni sistemden 20 Nisan tarihi itibari ile İzmir Kuş Cennetine tatlı su verilmeye başlandığını ifade etti.
Hem daha temiz hem daha çok su Süzbeyli Pompa İstasyonu’ndan İzmir Kuş Cenneti’ne yaklaşık 50 lt/saniye tatlı su basıldığının altını çizen Genel Müdür Acu; Çalışma ile tatlı su kapalı sistem yeni iletim hattında kirlenmeden ve kayba uğramadan doğrudan Kuş Cennetine akmaktadır. Böyle Kuş Cennetindeki sulak alanlar kurumayacak olup aynı zamanda bölgede kuş popülasyonu artacaktır. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.