Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Körfezi'nde 'emeklilik' operasyonu

İzmir Körfezi'nde "emeklilik" operasyonu

​2011 yılında İhsan Alyanak isimli yolcu vapurunun geçirdiği kaza sonrası körfezde deniz ulaşımını sağlayan İZDENİZ A.Ş. filosunu yenileme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezde revizyona gitmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 3 yeni arabalı vapurun yapım ihalesini kazanan firmayla sözleşme imzalayan ve yeni yolcu gemilerinden ilk dördünü teslim alan Büyükşehir Belediyesi, Salacak adlı feribotun ardından körfez ulaşımının diğer emektar gemileri Gölcük ve Yalova’yı da satışa çıkartacak.

  • Ege Postası
  • 09.12.2014 - 11:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Körfez filosunu adım adım yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 yeni yolcu gemisi ve 3 arabalı vapurla tepeden tırnağa deniz ulaşım ağını yenilerken, elinde bulunan eski gemilerini de satışa çıkartıyor. İlk olarak geçtiğimiz aylarda Salacak isimli kazalı ve yaşlı arabalı vapurunu elden çıkartan Büyükşehir Belediyesi, seferlerden çekilen diğer iki yolcu gemisini de ihale yolu ile satacak.
 
 
ÖMRÜNÜ DOLDURAN VAPURLAR FİLODAN ÇIKARTILMIŞTI
Büyükşehir Belediyesi’nin maliyetleri ekonomik olmayan ve yüksek yaşları nedeni ile sık sık meydana gelen arızalar sebebiyle seferden çekilen ve filodan çıkartılan Yalova ve Gölcük isimli eski vapurlarını satışa çıkartıyor. Körfezde hizmet verecek yeni karbon kompozit gemilerin İzmir’e gelmesiyle birlikte kısa süre önce emekli edilen körfezin emektar deniz araçlarının ihale yolu ile satışı için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, alınacak meclis kararının ardından belediye encümeninde isteklilerden teklifleri alacak.
 
GERİ DÖNÜŞÜMDE VE SANAYİDE KULLANILACAK
Uzun yıllar İzmir Körfezi’nde yolcu taşımacılığı hizmeti veren nostaljik vapurlar geri dönüşümde kullanılarak jilet ya da tencere olacak. Deniz filosuna gelen yeni takviyelerle birlikte ömrünü doldurduğundan ötürü emekli olan eski vapurlar, ihaleyi kazanan talipli firma tarafından bağlı bulunduğu Bostanlı İskelesi’nden çekilerek Aliağa yada Yalova gibi bölgelerde geri dönüşüm ve gemi söküm işi yapan tersanelerde parçalanarak yeniden kullanılmak üzere değerlendirilecek.
 
2017 YILINDA DENİZ FİLOSUNUN TAMAMI YENİLENMİŞ OLACAK
Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesine ait 4 yeni yolcu gemisi ve kiralanan 2 arabalı vapur, hizmet alımı yöntemiyle kiralanan 18 yolcu gemisi ile bir adet arabalı vapur olmak üzere toplam 25 gemi ile körfez ulaşımını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı itibarı ile filosunun tamamını yenilemiş olacak. Diğer yandan, alınacak izinler sonrasında yolcu iskelelerinde de yenilemeye gidecek olan Büyükşehir Belediyesi,  Bostanlı, Pasaport, Alsancak ve Göztepe iskelelerinde de revizyona giderek yeni yolcu gemilerine uyumlu hale getirecek. iZDENİZ A.Ş. filosunun yenilenmesi ve yakıt ile bakım giderlerinin düşmesiyle birlikte, halen günlük taşınan 50 bin yolcu ve bin 300 olan araç sayısı da artacak.eski gemiler satışa çıkıyor 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.