Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Kent Konseyi'nin hedefi 500 kilometre

İzmir Kent Konseyi'nin hedefi 500 kilometre

İzmir Kent Konseyi, İzmir’in katılımcı olduğu Avrupa Bisiklet Yarışması kapsamında kentin başarısı için İzmirlileri pedal çevirmeye davet etti.

  • Ege Postası
  • 28.05.2017 - 10:55

İzmir Kent Konseyi, farklı 52 Avrupa kentinin bisiklet kullanımında birbirine meydan okuduğu Avrupa Bisiklet Yarışması (European Cycling Challenge – ECC) kapsamında İzmir’in elde ettiği başarıyı finale taşımak üzere İzmirlilere çağrı yaptı. Başkan Çağrı Gruşçu ile birlikte tüm gün boyunca pedal çeviren yürütme kurulu üyeleri Selda Görgülü ve Yaşar Çavdan halkı bilgilendirdi.

İzmir’in yanı sıra Türkiye’den Mersin’in de dâhil olduğu yarışma 31 Mayıs'ta sona erecek. Toplamda bisikletle il sınırları içerisinde en uzun mesafeyi kat eden kentin kazanacağı yarışmada yapılması gereken bisiklet sürüşü sırasında Naviki uygulamasını telefona yükleyerek çalıştırmak ya da sürüş sonrasında Naviki web uygulamasıyla manuel olarak kat edilen yolu kaydetmek.

İZMİRLİLER'E ÇAĞRI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, ECC 2017'de bireysel olarak da yarışılabildiğine dikkat çekerek tüm İzmirlileri yarışmaya katılmaya davet etti. İzmir'in, Polonya'nın Gdansk şehriyle kıyasıya mücadele halinde olduğunu belirten Gruşçu “İzmir, bu yönüyle de farkını ortaya koyuyor. Özgürlüğün ve ilklerin şehri İzmir, bisiklet tutkunu ve kentini seven hemşehrilerimizin katkısıyla 52 Avrupa kenti arasında birinciliği elde etmiş durumda. Ancak yarışın sona ereceği 31 Mayıs'a kadar bu unvanını korumalı. Bu yüzden 7'den 70'e İzmirlilerin desteğine ihtiyacımız var. İzmirli hemşehrilerimizin tek yapması gereken Naviki uygulamasını telefonlarına yükleyerek pedala basmaya başlamaları.” şeklinde konuştu.

İzmir’in yarışmada 700 bin kilometre sınırına yaklaştığını kaydeden Gruşçu, İzmir Kent Konseyi'nin her gönüllü katılımcısı için 500 kilometre bisiklet sürüşü hedefi koyduklarını belirtti. Her katılımcının kat ettiği mesafe kadar rozete sahip olacağını ifade eden Gruşçu, “Sürücüler 70, 150, 300 ve 500 kilometre sınırına ulaştığı andan itibaren pit-stop noktalarında rozet sahibi oluyor. Bizim için bu mesafeyi kat eden gönüllülerimize rozetlerini takmak bir onurdur. Biz her gönüllü bisiklet sürücümüz için 500 kilometrelik hedef koyduk. İzmir’in başarısına katkı sunacaklarına eminiz. Örneğin bugün takım halinde İnciraltı-Sasalı gibi uzun bir parkurda yarışan bir gönüllü grubu selamladık. Halkın sahiplenmesinden ötürü memnunuz.” ifadelerini kullandı.

KENTE DE KATKISI OLACAK

Yarışma sonucunda sadece kentin başarısına katkı sunulmadığını, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesine iletilen ısı haritası ile mevcutta bisiklet yolu olmayan, fiziksel durumu elverişli ve kullanımı yoğun olan yolların bisiklet yol düzenleme çalışmalarına öncelik hazırlayacağını belirten Gruşçu, İzmirlilerin yarışmaya yoğun ilgi gösterdiğini ve 3 bin 500 civarında aktif katılımcıya ulaşıldığını da sözlerine ekledi.

Başkan Çağrı Gruşçu ile birlikte yürütme kurulu üyeleri Selda Görgülü ve Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Yaşar Çavdan, tüm gün boyunca İzmir’in başarısı ve farkındalık yaratmak için pedal çevirirken pit-stop çadırlarında soluklandılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.