Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Kadın Meclisi'nden 'Hukuk' vurgusu

İzmir Kadın Meclisi'nden 'Hukuk' vurgusu

İzmir Kadın Meclisi üyeleri, düzenledikleri toplantıda kadın cinayetlerini durdurmak adına neler yapılabileceğini tartıştı.

  • Ege Postası
  • 06.09.2019 - 08:49

İzmir’de, cinayete kurban giden kadınların davalarını takip edip gönüllü avukat desteği sağlayan, geride kalan ailelerin yanında olan İzmir Kadın Meclisi, 14 üyesi ile gündem toplantısı düzenledi. Kadın cinayetlerini önlemek adına neler yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda, üyeler fikirlerini paylaştı. Türkiye'de Ağustos ayında 50 kadının cinayete kurban gittiği konusuna değinen üyeler, İzmir Kadın Meclisi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ile birlikte, 28 Eylül’de, 6284 sayılı yasa ve İstanbul Yasası ile ilgili bir panel düzenleyecek.

‘HUKUKSAL SÜRECE BAŞVURMAYAN KADINLARI HAREKETE GEÇİRMEMİZ LAZIM’

Adliyelerde mücadele etmenin çok önemli olduğunu belirten İzmir Kadın Meclisi üyesi Hilal Susuz, “Biz kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı davalarını takip ediyoruz. Sosyal medyadan dava takviminde İzmir’de bu ay 5 dava takip edeceğiz. Dava takiplerinde kadınlarının veya ailesinin hazırda bir davası oluyor ve sesini duyuramadığı zaman bizden talep ediyor. İlk kez başına bir olay gelen kadınlar da bize başvuruyor ve biz en baştan süreci birlikte idare ediyoruz. Ücretsiz avukat desteği sağlıyoruz. Devamlı kadın davalarına bakan feminist avukatlarla yılda bir bu tarz davalara bakan ailenin kendi avukatı arasında çok fark oluyor. Kadınlar eksik bilgilendiriliyor, bu nedenlerle sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Bize ulaşan kadınlara hangi yolu izleyeceğini söylüyoruz. Birçok kişi kendi başına gelmeyeceğini sanıyor. Halbuki bunlar bizim başımıza geliyor, kadın kimliğinin başına geliyor. Kadınların yalnızca yüzde 12’si hukuksal sürece başvuruyor, yüzde 88’ini önce harekete geçirmemiz lazım” diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.