Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in üç ilçesinde 15 Temmuz anması

İzmir'in üç ilçesinde 15 Temmuz anması

İzmir'in Tire, Ödemiş ve Kemalpaşa ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 16.07.2019 - 09:02

Tire ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüş belediye bandosu eşliğinde Tire Şehitler Parkı'ndan başladı, Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlandı.

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven burada yaptığı konuşmada, "Ay-Yıldızlı al bayrağımızın altında toplanan ve 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları meydanlarda, yurdun dört bir köşesinde göğsünü siper eden yüce milletimiz, hain girişimi vatansever kamu görevlileri ve güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına kanını dökerek engellemiştir. Bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, iradesini zorbalara teslim etmeyen aziz milletimiz tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir demokrasi destanı yazmıştır. Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyen Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi. 

Programda Tire Halk Eğitimi Merkezi Mehter Takımı ve Tire Müftülüğü İlahi Korosu konser verdi. Saat 00.13'te okunan sala ile demokrasi nöbeti başladı.

Ödemiş

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümü nedeniyle Ödemiş Şükrü Saraçoğlu Stadyumu önünde tören yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcı yardımcısı Saffet Serdar Tuğay, Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Per. Astteğmen Mustafa Beytaş, ilçe Jandarma komutanı J. Yzb. Hüsnü Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yaptığı konuşmada, "Tören alanında açılan 15 Temmuz fotoğraf sergisini gezdik. Tankın önüne yatan, tankın üstüne çıkan, gerekirse kendi canını çekinmeden verebilecek kadar direnme ruhu olan insanlarımız, bugün burada havuzun içerisinde oynayan çocuklarımızın mutlu bir şekilde oynamalarının gereğini yaptılar. 15 Temmuz gecesi İstanbuldaydım. Olayları yakınen gördüm, halkımızın direnişçeler karşı canlarını feda ederek tanklarının önüne atlamalarına tanık oldum. İstanbul düşerse ülke düşer görüşü vardı. Ama bu direniş ruhu Cumhurbaşkanımızın uyarısıyla insanların meydanlara dolması adeta Çanakkale de atalarından aldığı direniş ruhuydu. Aynı şekilde Afyon'da tepeyi saniyelerle alamadığı için kafasına kurşun sıkan komutanın ruhuydu bu" dedi. 

Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ise "Rüyalardan güç bulan, hain bir misti bir koalisyondur. Bu hain, Anadolu insanın parasını ve çocuklarını küresel sermaye uğruna heba etmekle kalmayıp, aklını çalıp, otomatlaştırdığı binlerce insanı da harama günaha bulaştırarak, kumpas, takıye, şantaj, tehdit, soru çalma ve benzeri olayları gerçekleştirerek, kul hakkını tecavüz ederek zerre kadar terettüt etmemiştir. Dolasıyla FETÖ dini bir yapı olarak nitelendiremez. Örgütün başındaki haine atfedilen sıfatlar İslam ile bağdaştırılamaz" diye konuştu. 

Ödemiş Belediyesi tarafından yapılan keşkek ve su davetlilere dağıtıldı.

Kemalpaşa

Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen anma töreninde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler, gaziler ve devletin bekası için dua edildi. 

15 Temmuz darbe girişimine dair görüntülerden oluşan sinevizyon gösteriminin ardından Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerince kahramanlık türküleri seslendirildi.

Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi, egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi milletimiz, kendisine, Cumhurbaşkanına, Meclisine, Devletine ve sahip olduğu tüm demokratik kurumlarına sahip çıkarak hainlere gereken cevabı vermiştir. Hiçbir darbe ve darbe girişimi yapanların yanına kar kalmamış ve asla da kalmayacaktır." dedi.

Anma programı sonrası protokol üyelerince yapılan Kemalpaşa'da bulunan şehitlik ziyaret edildi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.