Dolar 32,5047
%0.29
Euro 34,5959
%0.29
Altın 2.493,110
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in sağlığına çifte doping

İzmir'in sağlığına çifte doping

​AK Parti İzmir Milletvekilleri’nin Ankara’da, Sağlık Bakanlığı ile temaslarında gündeme gelen iki proje büyük heyecan yarattı. Urla Kemik Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’nın sağlık üssü olacağı müjdelenirken, İzmir’in sağlığı kadar turizmine de büyük ivme kazandıracak Sağlık Serbest Bölgesi için de temaslarda bulunuldu.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 10:56
EGEPOSTASI - AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ, Rıfat Sait, Aydın Şengül ve Nesrin Ulema’nın, Sağlık Bakanlığı’ndaki ziyaretlerinde gündeme gelen konular, İzmir’in sağlığı için büyük umut verdi. Urla’daki Kemik Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’nın önemli bir sağlık üssü haline getirileceği müjdelenirken, İzmir’e bir Sağlık Serbest Bölgesi kazandırılması için de temaslarda bulunuldu.
AK Partili milletvekillerinin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaretinde, İzmir’in sağlık sorunları ve beklentileri dile getirilirken, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ü ziyarette de İzmir’e müjde geldi. Prof. Dr. Gümüş, Urla’da bulunan Kemik Hastanesi’nin, Sağlık Bakanlığı’nın eğitim üssü olacağını söyledi. Görüşmeyle ilgili bilgi veren Milletvekili Rıfat Sait, “ Bundan sonra hemşireler, stajyer doktorlar, diğer sağlık elemanları, yani Sağlık teşkilatı İzmir’de yetişecek” dedi.

'VEKİLLER SORDU,BAKAN YANITLADI' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

SERBEST BÖLGE
Rıfat Sait, Müsteşar ile görüşmede, sağlık serbest bölgeleriyle ilgili İzmir’de bir konferans yapılmasının planlandığını belirterek, “Türkiye’de 5-6 yerde sağlık serbest bölgesi kurulması düşünülüyor. Biz İzmir’de de olsun istiyoruz. Bu bölge kurulduğunda, mesela doktor, hemşire, yurt dışından gelecek, burada hastasını ameliyat edecek. Vergiden muaf olacak. Bu yeni bir konsept. Gelmişken turist olarak kenti de gezecek. Turizme de katkı sağlayacak. Tıbbi araç gereçlerin vergiden muaf şekilde alım satımı bu bölgelerde yapılabilecek. Medikal sektörü gelişecek. İzmir’de böyle bir merkez kurulmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
BAKAN’A RİCA
Rıfat Sait, Makedonya'da, Arnavutluk'ta, Kosova'da, yaşayanların Osmanlı'nın torunları olduğunu, ülkelerinde ameliyat olamadıklarını, Türkiye’de tedavi için kendilerine başvurduğunu belirterek, “Bu insanlar bize geliyorlar. Onların Arnavutluk'da Makendonya'da ameliyat olma imkanı yok. Onların burada tedavi olması için bakan beye ricada bulunduk. O da bize bu konuda yardımcı olabileceğini ifade etti.  Benim burada Balkan milliyetçiliği yaptığımı söylüyorlar, burada yaşayan insanlar farklı bir millet değil ki,Türk. Biz Türkiye olarak Somali'ye ve birçok ülkeye   yardım ediyoruz, burada yaşayan yanı başımızda Kosova, Arnavutluk'a da yardım edeceğiz. Burada yaşayan  insanlar fakir. Bizi arıyorlar bizde Allah rızası için yardım ediyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.