Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in odasız milletvekilleri 1 Ekim’i bekliyor

İzmir’in odasız milletvekilleri 1 Ekim’i bekliyor

AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti ve MHP’den meclise girmeyi başaran 28 İzmir milletvekilinden dördü milletvekili sayısının 600’e çıkması nedeniyle odasız kaldı. Vekillere oda bulmak için harekete geçen TBMM yeni odaların yapımını 15 Eylül’e kadar bitirecek. Odasız İzmir milletvekilleri çalışmalarını şimdilik mevkidaşlarının odalarını kullanarak yürütürken, 1 Ekim itibariyle yeni odalarına kavuşmayı bekliyor. Koltuğu kaptılar ancak odasız kaldılar

  • Ege Postası
  • 17.08.2018 - 15:44

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinin ardından İzmir’den AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP’ten toplam 28 ismi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne milletvekili olarak gönderdi.

Son düzenlemeyle birlikte TBMM’deki milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkınca mecliste oda sıkıntısı ortaya çıktı. İzmir milletvekillerinden AK Parti’den Yaşar Kırkpınar, CHP’den Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko ve Ednan Arslan odasız kaldı.

ŞİMDİLİK MEVKİDAŞLARININ ODALARINI KULLANIYORLAR

Danışmanlarını seçen ve sekreteryalarını oluşturan İzmir milletvekilleri çalışmalarına başladı. Yoğun meclis ve ülke gündeminde odasız kalan İzmir milletvekilleri ise çalışmalarını odası olan diğer milletvekillerinin odasını ortak bir biçimde kullanarak yürütmeye çalışıyor.

1 EKİM’İ BEKLİYORLAR

Zaman zaman zor anlar yaşayan odasız milletvekillerinin bayram ve yaz tatilinin ardından resmi mesaiye başlama tarihi olan 1 Ekim’de kendileri için yapılan yeni odalara yerleşmesi bekleniyor. TBMM’de yeni yapılan odaların 15 Eylül’e kadar bitmesi hedeflenirken, odasız İzmir milletvekilleri bu tarihe kadar mevkidaşlarının odalarını kullanmaya devam edecek.

EDNAN ARSLAN: İSTEDİĞİMİZ GİBİ ÇALIŞMA YAPAMIYORUZ

Odasız vekillerden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 1 Ekim’i dört gözle beklediklerini belirterek, odasız oldukları için çalışmalarını dışarıdan ya da diğer mevkidaşlarının odalarını kullanarak yürütmeye çalıştıklarını belirtti. Arslan, “İstediğimiz gibi çalışma yapamıyoruz. Dışarıdan çalışıyoruz ya da zaman zaman arkadaşların odalarını kullanıyoruz. Çalışmalarımızda sıkıntı yaratıyor. Dört gözle 1 Ekim’i bekliyoruz. Odalarımıza kavuşunca çalışmalarımızı da düzenli ve sistematik olarak yürütebileceğiz” dedi.

YAŞAR KIRKPINAR: ODAMIZ OLSA DAHA İYİ OLUR TABİ, BEKLİYORUZ

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da odası olmadığı için diğer milletvekillerinin ya da çoğu zaman parti genel merkezinde bulunan genel başkan yardımcılarının odalarını kullandıklarını kaydederek,

“Odamız olsa daha iyi olur tabi, bekliyoruz. Şimdilik diğer vekillerin odalarını kullanıyoruz. Genel başkan yardımcılarının odalarını kullanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.