Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in mallarında yeni kriz

İzmir'in mallarında yeni kriz

İzmir Valiliği Devir, Tasfiye, Paylaşım Komisyonu, kapatılan İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili yine tartışma yaratacak kararlara imza attı Valilikten yine tartışma yaratacak karar

  • Ege Postası
  • 21.10.2016 - 09:18

Sümerbank , Balçova Termal, eski Princess arazileri , Urla Tavşan adası, Foça Polen ve Çeşme Noa tatil köyü, Selçuk İl Fidanlığı başta olmak üzere çeşitli ilçelerdeki çok sayıda mal bu kez tüzel kişilik kazanan İzmir Valliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na verildi. Büyükşehir Belediyesi kararlara şerh koydu.

Kocaoğlu'ndan 2 günlük Ankara mesaisi

İl Özel İdareleri'nin kapatılması ve ardından mallarının devir, tasfiye ve paylaşımının başlamasıyla İzmir'de Valilik ile yerel yönetimler arasında başlayan anlaşmazlık ve kriz 2014 yılından bu yana bitmedi. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Valiliği bünyesinde kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu kararlarına koyduğu şerhler ve açtığı davalara her geçen gün yenileri eklenmeye devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2014'da başlattığı "İzmir malları İzmir'de kalsın" kampanyasının ardından açılan karar iptal davalarının bazılarını Büyükşehir Belediyesi kazandı. Komisyon, bu süreçte mahkeme kararlarına uyarak Pınarbaşı Yarış Pisti, ilçeledeki bazı şantiye alanları gibi gayrimenkulleri Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. Ancak, İl Özel İderesi'nin en önemli malları arasında gösterilen pek çok arazi, bina, tesis ve hisseyle ilgili kriz bitmedi. Mahkemelik olan mal tartışmasına 1 Eylül'de yürülüğe giren Kanun Hükmünde Kararname'de Valilikler bünyesindeki Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlıklarına (YİKOB) tüzel kişilik verilmesi yeni bir boyut kazandırdı. İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu 17 Ekim Pazartesi günü yaptığı toplantıda daha önce Hazine'ye verdiği, Büyükşehir Belediyesi'nin itiraz ettiği pekçok eski İl Özel İdare malını bu kez İzmir Valiliği YİKOB'a verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi işgalli taşınmazlar dışındaki mallarla ilgili kararlara şerh koydu. Büyükşehir Belediyesi'nin şerh koyduğu YİKOB'a verilen eski İl Özel İdare Malları arasında kent için önemli Sümerbank arazisi, Balçova Termal ve eski Princess Otel (Kaya Termal) arazileri, UrlaTavşan adası, Urla Durdur Tesisleri, Foça Polen ve Çeşme Noa Tatil köyleri, Selçuk İl Fidanlığı en dikkat çeken mallar oldu. Bunların yanısıra Menemen ve Bergama'daki Özel İdare'ye ait İş merkezleri, Menderes Görece'deki taşınmazlar, Konak Milli Kütüphane'nin yanındaki İş Merkezi, Jeotermal A.Ş. hisseleri, Dikili Jeotermal A.Ş.hisseleri ve ilçelerdeki bazı mallar da YİKOB'a verildi. Büyükşehir Belediyesi'nin kararlara şerh koymasının ardından, Valilik Komisyonu'nun bu kararlarının iptali için daha önceki gibi dava açması bekleniyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.