Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in ilçelerini 19 Mayıs coşkusu sardı

İzmir’in ilçelerini 19 Mayıs coşkusu sardı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İzmir'in ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla 19 Mayıs coşkusunu yaşadı.

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 16:21

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’in ilçelerinde törenlerle kutlandı. 

Çeşme'yi İzmir Marşı inletti
İzmir'in Çeşme ilçesindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi töreninde, Çeşme gençliği Çeşme'yi İzmir Marşı ile inletti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi tarafından organize edilen 19 Mayıs kutlamalarına, Çeşme çarşısı girişinden kortej yürüyüşü ile başlandı.

İlçe protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar, okul bandosu eşliğinde, öğrencilerin hep birlikte söylediği İzmir Marşı ile Çeşme çarşısında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür vekili Nuri Büyükateş gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından, Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençlik Andı'nı okudular. Tören, Edebiyat Öğretmeni Fatma Sönmez'in rehberliğinde, Atatürk tişörtleri giymiş öğrencilerin Atatürk Oratoryosu'nu seslendirmeleri ile devam etti. Törenin gösteri bölümünde ise öğrencilerin taekwondo gösterilerinin ardından Beden Eğitimi Öğretmenleri Yavuz Selim Yılmaz ve Nurullah Karaca'nın gözetiminde hazırlanan jimnastik gösterisi ile Ege yöresi halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Törende, Gençlik Koşusu, Voleybol, Sokak Basketbolu, Sörf, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, madalya ve kupaları verildi. Resmi törenin bitmesinin ardından CHP Çeşme İlçe Örgütü ve ADD Çeşme Şubesi Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 19 Mayıs kutlamaları, bu akşam Çeşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki Gençlik Konseri ile devam edecek. Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi Müdürü Osman Uysal, konserde saz çalacak ve öğrencilerden oluşan koroyu ve saz ekibini yönetecek.

Selçuk’ta 68 yaşında İstiklal Marşı okudu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk’ta da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törende Zeytinköy Mahallesinden 68 yaşındaki Halit Köse'nin tüm içtenliğinle İstiklal Marşını ezbere okuması törene katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda özellikle öğrenciler tarafından hazırlanan spor gösterileri beğeniyle izlendi. Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Kılınç, "19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil; yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde almasının adıdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Şehit Polis Demet Sezen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterisi, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi öğrencilerinin tekvando gösterisi, Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunlarının gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları katılımcıların toplu olarak Gençlik Marşı’nı söylemesinin ardından son buldu.

Aliağa'da törenlerle kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıl kutlamaları kapsamında Aliağa’da Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlamalara; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Akgün, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Lemih Cigin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için, ‘Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk Milleti kendi makus talihini tersine çevirmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919’da yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz” dedi. Atik’in konuşmasının ardından Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 19 Mayıs konulu şiirler seslendirildi. Nisa Nur Yavuz ‘1919-1933’ten Bir Parça’, Furkan Yaman ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’, Arda Öztürk ‘Türk Gençliğinin Ataya Cevabı’, Yasin Köse ise ‘Mustafa Kemal Seslense’ adlı şiirleri okudu. Atatürk’ü anlatan şiirler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Tören Programı, Tüpraş Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu tarafından sahnelenen İzmir Yöresi halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Foça’da gençlik yürüyüşü
Foça’da da ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Protokol üyelerinin yanı sıra çelenk törenine katılan gençler Demokrasi Meydanı’na kadar ‘Gençlik Yürüyüşü’ yaptı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Bütün ümidim gençliktedir! Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu söyleminin yaşam anlayışımız olması dileğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum’’dedi.
Foça Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli mirası 1919 ‘Nutuk’u, 13.00-20.00 saatleri arasında, Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara hediye edecek.Foça Belediyesi’nce düzenlenen Fener Alayı, saat: 20.30'da Kavala Kafe önünden başlayacak ve Demokrasi Meydanı’nda sona erecek, ardından, saat: 21.00’de Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu konser verecek.

Ödemiş'te çifte tören 

Ödemiş'teki kutlama ise Ödemiş Kültür Merkezi'nde kutlandı. İlk tören, saat 09.30'da Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Yüzüak, gaziler, öğretmenler, öğrenciler, daire müdürleri ve Ödemişliler katıldı. İkinci tören ise Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda yapıldı. İlk programa katılan kent protokolü bu etkinlikte de yer aldı. Gençlik Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Daha sonra, şiirler okundu ve Ali İrfan İç adındaki öğrencinin okuduğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi dakikalarca alkışlandı. Oratoryo gösterisi sonunda çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere armağanları verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.