Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in ilçelerinde de binlerce fidan toprakla buluştu

İzmir'in ilçelerinde de binlerce fidan toprakla buluştu

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında İzmir'in ilçelerinde, Türkiye ile eş zamanlı fidan dikim etkinlikleri düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 11.11.2019 - 16:46

İzmir'in Kınık ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için gerçekleştirilen etkinlikte, toplam 80 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Bergama Orman İşletme Müdürlüğü'nün sorumluluk alanı olan Kınık, Bergama ve Dikili ilçelerinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için ülke geneliyle eş zamanlı fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Kınık'ın Cumalı Mahallesi Çakmak mevkisindeki ağaçlandırma sahasında fidan dikimine, Bergama  Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Kınık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Erbaş, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, Kınık İlçe Emniyet Müdürü Fatih Haykırer, Bergamalı ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından 80 bin fidan toprakla buluşturulup, can suyu verildi.

ÖDEMİŞ'TE 42 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için gerçekleştirilen etkinlikte, 42 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından,Türkiye genelinde 'Geleceğe Nefes' adı altında başlatılan kampanya kapsamında, Ödemiş'te de ülke geneliyle eş zamanlı fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Ödemiş'in kırsal Bademli mahallesindeki 100 hektarlık alandaki fidan dikimine Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Durak, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma veToprak Muhafaza Şefi Uğur Güler ve Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü orman Mmhendisleri, içedeki daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler, cezaevi görevlileri, hükümlüler ve çok sayıda Ödemişli katıldı.

Etkinliğe katılanlar toplyam 42 bin karaçam ile tıbbi, aromatik bitkilerden lavanta ve biberiye fidanlarını toprakla buluşturdu. Dikilen fidan sayısının sezon sonuna kadar 120 bine çıkartılmasının hedeflendiği bildirildi. (DHA)

TİRE'DE 5 BİN FİDAN DİKİLDİ

Tire ilçesine bağlı Yeğenli Mahallesi'ndeki alanda Tire Kaymakamlığı, Tire Belediyesi ve Tire Orman İşletme Şefliğince organize edilen programda, 5 bin fidan dikildi. 

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, toplum yararına olan her organizasyonda paydaş olmaya ve katkı koymaya devam edeceklerini belirtti. Duran, organizasyona katılanlara teşekkür etti.

TORBALI 26 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Torbalı'da, Orman İşletme Şefliğince ağaçlandırmaya uygun hale getirilen Yoğurtçular Mevkisi'nde 26 bin kızılçam fidanı toprakla buluşturuldu. 

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter'in öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, yağışlı havaya rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Kaymakam Öter, dikilen ağaçların gelecek nesillere bırakılan en büyük miras olduğunu ifade etti.

URLA

Urla'da fidan dikim etkinliği, Demircili Mahallesi’nde düzenlendi. 

Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla Garnizon Komutanı Deniz Albay Cem Bayram, Urla İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Adem Aydoğdu, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Burak Oğuz, küle dönen alanları yeniden yeşerteceklerini kaydederek, "Doğamıza sahip çıkarsak, geleceğimize de sahip çıkmış oluruz. Yerel Yönetimler olarak bu kampanyaları her zaman destekleyeceğiz. Daha yaşanabilir bir Urla için de çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

BERGAMA VE DİKİLİ

Bergama İlçe Orman Müdürlüğü tarafından tespit edilen Kınık-Cumalı Köy Orman Alanı'nda fidan dikim etkinliği yapıldı. 

Bergama Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinliğe, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, İzmir Orman İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Ahmet Aydın, Bergama Orman İşletme Müdürü Tuğran Çığnatlı ile Bergamalı sanatçı Hüsnü Şenlenlendirici'nin de bulunduğu vatandaşlar katıldı. 

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Bin yıldır bu toprakları vatan edindik. Birileri yakmakla, Bizler ülkemizi güçlendirme yolunda yapmakla meşgulüz. Çevremizi korumak için geleceğe daha yeşil bir çevre bırakmak için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'nin gayretleriyle 81 ilimizde bu kampanya yapıldı. Gerçek çevreciler yağan yağmura rağmen işte buradalar. Sözde çevreci olanlar yine her güzel işte olduğu gibi burda yoklar." ifadelerini kullandı.(DHA-AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.