Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in ilçelerinde 'Cumhuriyet' coşkusu

İzmir'in ilçelerinde 'Cumhuriyet' coşkusu

İzmir'in hemen hemen bütün ilçelerinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılı düzenlenen törenlerle kutlanırken, etkinliklerde coşku her yeri sardı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 15:21

Her il ve ilçede olduğu gibi İzmir'in de ilçelerinde Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Çeşme ilçesinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılı nedeniyle bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Çeşme çarşı girişinde başlayan kortej yürüyüşüne çarşı esnafı ve vatandaşlar, alkışlarla destek verdi. Cumhuriyet Meydanında sona eren kortej yürüyüşünün ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla resmi tören başladı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Törenlerde, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Halk oyunları ve tiyatro gösterinin ardından geçit töreni ile etkinlikler sona erdi.

Foça'da Coşku her yeri sardı
Foça ilçesinde de Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle coşku tavan yaptı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan programlar, Foça Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen töreni ile devam etti. Törende Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkan, ve siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Kaymakamlıktaki töreninin ardından Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadındaki resmi kutlama programına geçildi. Burada da düzenlenen törenlerde, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, törene katılanların bayramını kutladı. Kutlama programı, resmi geçit töreninin ardından son buldu.

Tire’de 500 kişi zeybek oynadı
Tire ilçesinde Dört Eylül Stadyumunda 5 bin kişinin izlediği kutlamalarda, aralarında öğrenci ve öğretmenlerinde bulunduğu 500 kişi 'Tire Kocaarap' zeybeği oynadı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in öğrenci ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan programda, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Tire Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları topluluğunun gösterileri kutlamalara renk kattı.

Bergama'da Cumhuriyet'e yakışan kutlama

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeye en güzel armağanı olan Cumhuriyet’in 93. yılı Bergama’da törenlerle kutlandı. İlk olarak Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan kutlama törenleri 14 Eylül Stadyumu’nda birbirinden coşkulu törenlerle devam etti. Bergama’da ki ilköğretim ve liselerin birbirinden renkli gösterileri ile gerçekleşen kutlama törenlerinde Cumhuriyet coşkusu yaşandı.

Bergama'da da Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutan Vekili Tank Yarbay Durmuş Köksoy’un halkı selamlaması ile başlayan kutlama törenlerinde, Kaymakam Canatan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Akif Ersezgin Anadolu Lisesi ve Bergama Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Topluluğunun birbirinden güzel yöresel oyunları sergilediği törenlerde okullar arası 400 metre bayrak koşusu gerçekleştirildi. Törenlerde, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Törenler, Bergama Belediyesi ve Akif Ersezgin Anadolu Lisesi Bando Takımının çaldığı marşlar ve geçit töreni ile son buldu.

Aliağa'da da coşku tavan yaptı
Aliağa ilçesinde de Cumhuriyet coşkusu vardı. Kutlamalar, sabah saatlerinde Hükümet Konağında başladı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, protokol üyelerinin halkı selamlamasıyla Cumhuriyet Meydanında devam etti. Meydanda toplananlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet'in kuruluşunu coşku ile kutladı. 


Düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir olmak üzere diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk'ta 15 Temmuz Şehitleri anısına sergi açıldı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Selçuk Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanında tören yapıldı. Kutlamalarda ilk olarak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardından kross yarışmasının son etabı da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanında gerçekleştirildi. Kros yarışmasına katılan sporcular, Ankara’dan gelen temsili bayrağı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya verdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ayrıca resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Katılımcılar daha sonra Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezinde açılan 15 Temmuz Şehitleri anısına açılan fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Urla'daki şampiyonadan renkli görüntüler 
Urla ilçesinde, Türkiye Motosiklet Federasyonun (TMF) düzenlediği Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonasının startı verildi. Urla Belediyesi önünden yarışların startı verilirken, onlarca kişi renkli görüntülerin oluştuğu alana akın etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle birlik ve beraberlik mesajı verilirken, yarışlar, daha sonra Urla Titus-Feronia Doğa ve Spor Merkezinde sıralama turu ile başladı. Türkiye ATV Şampiyonasında 25, Türkiye Enduro Şampiyonasında ise 110 olmak üzere toplamda 135 yarışçı müsabakalarda ter dökeceği, yarışların startının 30 Ekim 2016 Pazar günü 9.30-17.00 saatleri arasında Titus-Feronia Doğa ve Spor Merkezinden verileceği kaydedildi.

Ödemiş'te vatandaşlar fener alayına akın etti
Ödemiş ilçesinde de törenle Saraçoğlu Stadyumunda yapıldı. Burada ilk olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, ardından Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Kaymakam Celil Ateşoğlu yaptı.

Öte yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi bu yıl farklı bir etkinliğe imza atarak Ödemiş’in çevresinden kişilerle beraber fener alayları düzenledi. Bıçakçı Mahallesinden başlayan fener alayları şenlikleri, Ovakent, Zeytinlik ve Kaymakçı mahallerinde yapıldı. Cumhuriyet meşalesi, Kaymakçı’da son buldu. Düzenlenen fener alayları programlarına mahalle muhtarları ve bazı sendikalar ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.