Dolar 32,4713
%0.07
Euro 34,8004
%0.23
Altın 2.480,940
%0.76
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in iki köklü üniversitesi güçlerini birleştirdi

İzmir'in iki köklü üniversitesi güçlerini birleştirdi

DEÜ Rektör Vekili Çelik, Ege Üniversitesi Rektörü Budak'a gerçekleştirdiği ziyarette, iki üniversitenin güçlerini birleştirerek önemli projelere imza atacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2018 - 09:10

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Erdal Çelik, Ege Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Prof.Dr. Necdet Budak'ı makamında ziyaret etti.  Üniversiteler arası bilimsel ve akademik çalışmaların arttırılması konusunda fikir birliğine varıldığını belirten DEÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Erdal Çelik, "Necdet hocamız, akademik ve bilimsel çalışmalara verdiği katkıların yanı sıra, öğrencilere yönelik çalışmalarıyla da takdirimizi kazanmıştır. Hocamızı seviyoruz. İzmir'in çok değerli ve köklü iki üniversitesinin öncelikle bilim dünyasına, kentimize ve ülkemize çok önemli kazanımlar sağlayacağını düşünüyoruz. Hocamıza görevinde başarılar diliyor, çalışmalarında daima yanlarında olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

HEDEFİMİZ ÜLKEMİZE HİZMET ETMEK

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak da, DEÜ ve Ege Üniversitesi'nin kardeş iki üniversite olduğunu kaydederek, topluma eğitim ve araştırma konusunda katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Budak, "Gençlerimizi yetiştirip geliştirerek, ülkemize faydalı bireyler olmalarını amaçlıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi'nin bağrından çıkan ve bilim dünyasında önemli yol almış bir üniversitedir. İki üniversitenin de kendine özgü güçlü yanları var. Güzel bir diyalog ve istişare ile bu yanlarımızı birleştirerek ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Hocamıza ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.