Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in ezeli rakiplerinden 'Hatay' dayanışması

İzmir’in ezeli rakiplerinden 'Hatay' dayanışması

Hatay'ın Belen ilçesinde başlayan İskenderun ve Arsuz ilçelerine yayılan orman yangını güçlükle kontrol altına alınırken, görüntüler Türkiye’nin yüreğini yakmıştı. Siyaha bürünen alanın yeniden yeşermesi için İzmir’in köklü spor kulüpleri de harekete geçti. Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu, el ele vererek Hatay’da yanan ormanlar için fidan kampanyası başlattı. Sosyal medyada birbirlerine meydan okuyan kulüpler kuruluş tarihleri kadar fidan bağışlıyor.

  • Ege Postası
  • 12.10.2020 - 14:31

EGEPOSTASI- Hatay'ın Belen ilçesinde cuma sabahı ormanlık alanda başlayıp 3 ilçede yerleşim yerlerine sıçrayan ve ancak Cumartesi gece geç saatlerde kontrol altına alınan yangının ardından görüntüler yürek burktu.

Türkiye’nin yüreğini yakan yangının ardından ekiplerin hasar tespit çalışmaları sürerken, ülke genelinde STK’lar, dernekler, spor kulüpleri ve çevreciler yanan bölgenin yeniden yeşermesi için bağış kampanyası başlattı.

Yüzlerce hektar ormanlık alanın küle döndüğü yangının ardından kampanyaya destek vermek için İzmir’in spor kulüpleri de sosyal medyadan birbirlerine meydan okumaya başladı. 

İzmir köklü kulüplerinden Altay Spor Kulübünün, Karşıyaka’ya meydan okumasıyla başlayan akım, Karşıyaka’nın Göztepe’ye meydan okumasıyla sürdü. 

Altay’ın paylaşımında  “Hatay için el ele! Yangınlarda zarar gören ormanlarımızı yeşertmek için @KSKorgtr'ya 1914 fidanla meydan okuyoruz.” denilirken, Altay’ın meydan okumasını gören Karşıyaka’nın paylaşımında, “@AltaySporKulubu'nün meydan okumasını görüyor, biz de Hatay için 1912 fidan bağışlıyoruz. Sıra sende @Goztepe” ifadeleri kullanıldı.

Göztepe ise “Karşıyaka Spor Kulübü’nün meydan okumasını görüyor, biz de Hatay için 1925 fidan bağışlıyoruz. Sıra sende @AltinorduFK” açıklaması ile topu Altınordu Kulübüne attı.

Altınordu Futbol Kulübü de kampanyaya 1923 fidanla destek verdi. Böylece İzmir kulüpleri, kuruluş yıllarını temsilen bağışladıkları fidanla kampanyaya toplamda 7 bin 674 fidanla destek olmuş oldu.

İzmir kulüpleleri birbirlerini etiketleyerek kuruluş tarihleri kadar fidanı bağışlarken, ezeli rakiplerden Karşıyaka Spor Kulübünün, Göztepe’yi etiketlemesi dikkat çekti.

 

Öte yandan, İzmirli futbolseverler de böyle bir kampanyaya destek verdikleri için kulüplerini kutlarken, taraftarların da bağış yapabileceği bir kampanyanın yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.