Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in en büyük sosyal marketi Torbalı'da açılacak

İzmir'in en büyük sosyal marketi Torbalı'da açılacak

Torbalı Belediyesi, İzmir’in en büyük sosyal marketi için inşaat çalışmalarının startını verdi. Torbalı Belediyesi ilk kazmayı vurdu

  • Ege Postası
  • 27.09.2016 - 11:41

Sosyal Belediyecilikte adından söz ettiren Torbalı Belediyesi, İzmir’in en büyük sosyal marketi için inşaat çalışmalara başladı

Torbalı Belediyesi diğer belediyelere misal teşkil edecek örnek bir sosyal belediyecilik çalışmasına imza atmaya hazırlanıyor. İlçedeki yoksul vatandaşlara düzenli ve kaliteli, yardım hizmeti sunmak amacıyla hazırlanan Sosyal Market Projesi için ilk kazma vuruldu.

Tepeköy Mahallesi’ndeki 512 metrekarelik bir alanda kurulması planlanan Sosyal Market Projesinde; yardıma muhtaç aileler Torbalı Belediyesi tarafından kendilerine verilecek olan ve limiti belirlenen dijital kart ile önceliklerine göre ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Sosyal Markette paraya dair herhangi bir işlem yapılmayacak.  Marketin raflarında bulunan gıda, giyim, temizlik ürünlerini alan ihtiyaç sahipleri dijital kartta yüklenen limitleri tutarında dilediği ürünü alabilecek.

Torbalı Belediyesi’nce satın alınan yâda farklı üretici firmalar, hayırsever vatandaşlarca sosyal markete bağışlanan ürünler raflarda sergilenecek ve parasal değerleri barkodlara işlenecek. Torbalı Belediyesi sosyal marketin bulunduğu alana bir de kent meydanı inşa edecek.

BAŞKAN GÖRMEZ, “KİMSE YATAĞA AÇ GİRMESİN DİYE”

Sosyal marketin başlayan inşaat çalışmalarını yerinde denetleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Yapımına başladığımız sosyal market projemizi kısa sürede tamamlayıp yeni yıldan sonra faaliyete sokacağız. Sosyal belediyecilik anlamında yeni bir devir başlatacak olan bu projemiz sayesinde ilçemizde zor şartlarda yaşayan yüzlerce vatandaşımız sosyal market avantajından yararlanacak. Torbalı’da artık kimse yatağa aç girmeyecek.”dedi.

SOSYAL MARKET NASIL İŞLEYECEK' 
1)    Torbalı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat eden yardıma muhtaç ailelerinin durumu ilgili muhtarlıklarca araştırılacak. 
2)    Yardıma muhtaç ailelere nüfus sayılarına ve gereksinimlerine göre dijital kartlar verilecek. Bu kartlara limitler yüklenecek.
3)    Kart sahibi kişiler normal bir markette alış-veriş yapıyormuş gibi, kartında yüklü miktardaki limit kadar ihtiyaçlarını alabilecek.
4)    Sosyal markettin stoklarına, gelen yardımların, bağışların oranına ve mevsimlik ihtiyaçlara göre limitler artırılabilecek.  Ya da düşürülebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.