Dolar 32,5423
%0.09
Euro 34,8988
%0.68
Altın 2.435,820
%0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in en büyük pati festivali; PATİVAL Konak başlıyor! Batur'dan yeni 'yasa' vurgusu

İzmir’in en büyük pati festivali; PATİVAL Konak başlıyor! Batur'dan yeni 'yasa' vurgusu

Konak Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek İzmir’in en büyük sokak hayvanları adına düzenlenen festival ‘Can Dostlarımızla Buluşuyoruz’ etkinliği 28 Eylül’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek. Festivalin basın toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, programın detaylarını aktarırken tüm İzmirlileri festivale davet etti. İzmir’in en büyük pati festivali; PATİVAL Konak başlıyor

  • Ege Postası
  • 24.09.2019 - 11:40

HAYRULLAH YILDIZ- EGEPOSTASI-Konak Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu, ortaklığında, yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunun katılımcı olacağı Türkiye’nin en kapsamlı ve büyük festivali ‘Patival Konak; “Can Dostlarımızla Buluşuyoruz’ etkinliği 28 Eylül’de İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek. ‘Doğa, Çocuk ve Can Dostları’ temalı bu anlamlı festivalde birbirinden güzel aktiviteler yer alacak, projenin sosyal faydası Türkiye’de benzerlerinin yapılması adına da öncü olacak.Festival sonunda bölgenin farklı ilçelerinden toplanan yüzlerce kedi ve köpeğin bulunduğu Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi ile Konak Belediyesi Veteriner İşleri’nde yaşamını sürdüren can dostları için katılımcı oranında mama bağışı yapılacak.

BAŞKAN BATUR’DAN İZMİRLİLERE DAVET

Festivalin basın toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Abüdl Batur, “Basın toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, festivalle ilgili detayları aktarırken, tüm İzmirlilieri festiva davet etti. Başkan Batur, “Bizim burada anlatacak bir öykümüz var, ağacına toprağına suyunu ve can dostlarına sahip çıkan çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak isteyenlerin öyküsü. O gün İzmir’in kalbi bizim sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediğimiz festivale ev sahipliği yapacak. Organizasyonun 40’a yakın katılımcısı var. Biribirnden önemli çevre kuruluşları bize ve festivale destek verecek. Biz büyük bir topluluk olarak Gündoğdu’daki yerimizi alacağız. Festivalimizin can dostlarımız için yeni yuvamıza kapı açmasını istiyoruz. Yaklaşık 100 can dostumuza yuva bulabilmek için festivalin ardından sosyal medya hesaplarından ve belediyemizin sayfasından bilgilerini paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. 

“YENİ BİR YASAYA İHTİYAÇ VAR” 

Son dönemde yaşanan hayvanlara yönelik şiddet konusuna değinen Başkan Batur, “Şiddetin her türlü canlıya uygulanmasına karşı bir anlayıştayız. Canlılara yapılan şiddetin karşısındayız. Uzun süredir takip ettiğimiz maalesef kamuoyunda ve medyada izlediğimiz şiddet görüntüleri var. Bunun önüne geçebilmek için yeni bir yasa tasarısı hazırlandığını önüne geçmek için çabalandığını biliyoruz. Türkiye Belediyeler Birliğ olarak biz de görüş noktasında üst makamlara taşımak istiyoruz. Yeni bir yasaya ihtiyaç olduğunu her zaman dile getiriyoruz. Bunun ortak noktada buluşması ve yeni bir anlayışla yol alınmasında bir fayda olduğunu düşünüyoruz” dedi.  

HEDEF HER İKİ BARINAK İÇİN 1’ER TON MAMA!

Festivale gelen tüm İzmirlilere de ücretsiz kedi ve köpek maması hediye edilecek. Etkinliğe gelecek çocuklar için üç farklı oyun atölyesi kurulacak. Meslek öğrenme oyun atölyelerinde çocuklar hem eğlenerek öğrenecekler hem de sürpriz hediyeler edinecekler.

ORMANLAR UNUTULMADI

Yaşanan orman yangınları için farkındalık oluşturmak adına 28 Eylül saat 16.00’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda Konak Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlikte, Greenpeace, Ege Orman Vakfı, TEMA, İZÇEV gibi doğa haklarını koruma alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da yer alacak.

SATIN ALMA, SAHİPLEN VURGUSU

Etkinlik alanında yer alacak olan Şopengazi Barınağı’na ait standa, “Bir Öyküsü Var” bölümüne barınaklarda bakılan köpeklerin hikayeleri yer alırken, bakımını üstlenmek isteyen vatandaşlarköpekleri sahiplenebilecek. 

HEPSİNİN BİR ÖYKÜSÜ VAR

Konak Belediyesi, Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’nde yaşamını sürdüren can dostlarının her birinin fotoğraf ve öyküsünün yer aldığı bir katalog hazırladı. Üniversite öğrencilerinden oluşan Ateş Böceği Gönüllü grubu ile birlikte günlerce süren çalışmanın ardından oluşturulan bu katalogda, sıcak bir yuva, başını okşayan bir el bekleyen onlarca can dostunun hikayesi incelenecek ve sahiplendirilecek.

MÜZİK, EĞLENCE BİR ARADA

Festivalde hayvan haklarına duyarlılığı ile bilinen O Ses Türkiye 2015 yılı birincisi Elnur Hüseynov da konser verecek. Dans gösterileri, K9 şovları ve yarışmalar ile dopdolu bir programa sahip bu festival için geri sayım başladı.

ÜCRETSİZ MAMA VE DIŞKI TORBASI

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına dikkat çekerek, sokak hayvanları için kentin işlek yerlerinde afiş ve bilboardlardan ‘1KapSu1KapMama’ çağrısı yapan Konak Belediyesi, festivale gelen tüm misafirlere, sokak hayvanları için ücretsiz mama kabı ve çevre temizliğine dikkat çekmek içinde dışkı torbası hediye edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.