Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in 'Efe'si Avrupa'nın kralı

İzmir'in 'Efe'si Avrupa'nın kralı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının genç oyuncusu Ahmet Efetürk, milli takım formasıyla mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'na damgasını vurdu. Şampiyonaya damgasını vurdu

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 10:06

U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda sayı ve ribaunt kralı olan Efetürk, bu performansıyla Ay-yıldızlı takımımızı da şampiyonluğa taşıdı.

İtalya'nın Udine şehrinde gerçekleştirilen U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet Efetürk çifte gurur yaşadı. Ay-yıldızlı forma ile mücadele eden Efetürk, Avrupa Şampiyonası'nda tüm rakiplerini yenme başarısı göstererek namağlup şampiyonluğa ulaşan milli takımımızı adeta sırtladı. Sayı ve ribaunt kralı olan Efetürk, şampiyonın All-Star kadrosunda yer alan tek Türk sporcu oldu.

MÜTHİŞ BAŞARI

Ay-yıldızlılarımız, grubunda İngiltere'yi 65-58, Fransa'yı 71-45 ve İspanya'yı 57-45 yenerek yarı finale kaldı. Millilerimiz, yarı finalde ise ev sahibi İtalya'yı 55-34 mağlup ederek finale çıkmayı başardı. Finalde bir kez daha İngiltere'yle karşılaşan genç basketbolcularımız, rakibini bu kez 53-38 yenip şampiyonluğa ulaştı. Millilerimiz bu başarının ardından, Kanada'nın Toronto şehrinde yapılacak U23 Dünya Şampiyonası direkt katılma hakkı kazandı.

Şampiyonanın en dikkat çeken oyuncusu, İzmir Büyükşehir Belediyesi forması giyen Ahmet Efetürk oldu. Şampiyonanın mevkilerine göre en başarılı oyuncularından seçilen ilk beş arasındaki tek Türk sporcu olarak yer alan Efetürk, sayı ve ribaunt istatistiklerinde de açık ara liderliği elde etti. Şampiyona boyunca toplam 121 sayı atan genç oyuncu, maç başına 24.2 sayı ortalamasıyla şampiyonanın “sayı kralı” oldu. Efetürk, toplamda 80, maç başına 16 ribaunt ortalamasıyla bu alanda da zirveye yerleşti. U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'den Ahmet Efetürk dışında, İtalyan Ion, Hollandalı Kramer, Alman Dreimuller ve İngiliz Warburton ilk 5 içerisinde yer alan diğer sporcular oldu.

BÜYÜKŞEHİR ALTYAPISINDAN YETİŞTİ 

Ay-yıldızlı formayla çeşitli yaş kategorilerinde uzun senelerdir forma giydiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet Efetürk, “Altyapısından yetiştiğim İzmir Büyükşehir Belediyespor'da iyi bir performans sergiliyorum. Hedefim A Milli Takım’da forma giymek. U22 Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaştık. Ben de iyi bir turnuva geçirdim. Bunun karşılığını ise All-Star kadrosuna seçilerek aldım. Bu başarılı grafiğimi devam ettirmek amacındayım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.