Dolar 32,4964
%0.26
Euro 34,5846
%0.26
Altın 2.477,150
%-0.24
Bist-100 9.578,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'i yine pas geçtiler...

İzmir'i yine pas geçtiler...

Ulaştırma Bakanlığı Türkiye'nin çeşitli illerinde belediyelerin yürüttüğü metro projelerini devraldı. Bakanlar Kurulu kararına göre, İzmir'i yine pas geçen bakanlık, İstanbul, Ankara, Konya, Antalya gibi illerinden ardından Erzincan ve Erzurum'daki metro inşaatlarını da üstlenecek. Memleketine destek verdi, vekil seçildiği kenti unuttu mu'

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 10:18

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Anadolu'da sürdürdüğü birçok yatırımı hızla bitirip hizmete açan Ulaştırma Bakanlığı İzmir'i yine pas geçti. Bugün yayınlanan son Bakanlar Kurulu kararına göre Başbakan Binali Yıldırım'ın vekil seçildiği İzmir'e destek çıkmadı ancak, aralarında memleketi Erzincan'ın da yer aldığı iki ayrı kentin projelerini ise merkezi idare yapacak.

BAŞBAKAN'IN MEMLEKETİNDE METROYU BAKANLIK DEVRALDI

Bakanlar Kurulu kararına göre en dikkat çeken destek Erzincan Belediyesi'nin raylı sistem yatırımları oldu. Başbakan ve Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın doğduğu kent olan Erzincan'da belediyenin yürüttüğü Üniversite-Dörtyol-Otogar-Havaalanı Tramvay hattının yapımını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı devraldı. Doğu Anadolu'nun ilk raylı sistemi olarak adlandırılan proje yaklaşık 15 kilometreden oluşacak ve 226 bin nüfuslu kente hizmet verecek.

BİR DESTEK DE ERZURUM'A

Yine alınan Bakanlar Kurulu kararınca Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Gar-Atatürk Üniversitesi Kampüs-Tıp Fakültesi-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi-Şehir Hastanesi-Yavuz Sultan Selim Bulvarı-Gar tramvay hatlarının inşası da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilecek.

İZMİR'E YİNE MÜJDE YOK

Önceki yıl Konya, Ankara, Antalya, İstanbul gibi birçok kentin projesini devralan ve belediyelerin raylı sistem yatırımlarına devralan Ulaştırma Bakanlığı bu kararla birlikte İzmir'i bir kez daha pas geçmiş oldu. Yaklaşık 11 yıl önce duyurusu yapılan ve 4,5 kilometre uzunluğundaki Halkapınar-Otogar Metro hattının yapımına halen başlanamazken, kentin diğer raylı sistem çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm çağrılarına karşın henüz yanıt alınamadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıllarda Buca Metrosu başta olmak üzere, Narlıdere Metrosu ve Karşıyaka ile Konak Tramvayları için de bakanlığa çeşitli seferler çağrıda bulunmuş, buna karşın Ankara'dan haber gelmemişti. Bakanlıktan beklediği desteği alamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aradan geçen süre zarfında tramvay projesini tamamlayıp hizmete açarken, diğer metro hatları için de ihale hazırlığını sürdürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.