Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'i kana bulayacaklardı

İzmir'i kana bulayacaklardı

İzmir'de, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda kentte bombalı ve molotoflu eylem hazırlığında olan 12 şüpheli yakalandı. 12 PKK'lı yakalandı... Eylem planları böyle deşifre oldu

  • Ege Postası
  • 19.06.2019 - 09:20

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bu sabah bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenledi.

Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 12 terör örgütü üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin terör örgütüne finansman sağlayan, kırsal bölgelere eleman temin eden, örgüt elebaşı için açlık grevinde bulunan, örgüt mensuplarının ailelerine maddi olanaklar sağlayan ve kent merkezi ile ilçelerde terör örgütünün illegal yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) adına illegal faaliyet yürüten mensuplarının molotoflu ve bombalı eylem hazırlığında olan kişiler oldukları belirlendi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

EYLEMCİ TERÖRİSTLERE MİSAFİR KAMUFLESİ

Bu arada 12 şüphelinin yakalandığı operasyona ilişkin bazı ayrıntılar da ortaya çıktı. İzmir'deki operasyonda gözaltına alınan zanlıların kente silahlı ve bombalı eylem amacıyla gönderilecek olan teröristleri gizlemek için yer ayarladıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin teknik takibinde elde edilen bilgiye göre, zanlıların kırsaldaki örgüt mensuplarıyla irtibatlı oldukları tespit edildi.

Zanlılarla görüşen örgüt elebaşlarının, eyleme hazırlanan teröristleri "misafir gelecek, iyi bakın" talimatıyla kente gönderme planı yaptıkları deşifre edildi.

Genişletilen soruşturmanın çok yönlü sürdüğü bildirildi. (DHA-AA) 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.