Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Fuarı'ndaki çocuklar güvende

İzmir Fuarı'ndaki çocuklar güvende

Ziyaretçi akınına uğrayan İzmir Enternayonal Fuarı'nda (İEF) çocukların güvenliği de unutulmadı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin görev yaptığı Kayıp Çocuk Merkezleri'nde kaybolan çocuk olduğu takdirde güvenle ailelerine ulaştırılıyor. Aynı zamanda aileler, eğitim atölyelerinin bulunduğu alana çocuklarını rahatlıkla teslim ederek fuar alanında vakit geçiriyorlar.

  • Ege Postası
  • 09.09.2019 - 10:01

Bu yıl 88'nci kez kapılarını açan İEF, ziyaretçi akınına uğruyor. Yoğun kalabalığın olduğu alanda, çocukların güvenliği için ise birçok önlem alındı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin görev yaptığı Kayıp Çocuk Merkezleri'nde, çocuklar kaybolmaları halinde güvenle ailelerine ulaştırılırken, fuar alanının birçok noktasında polis ekipleri görev yapıyor. Aynı zamanda Kayıp Çocuk Merkezleri'ni işaret eden tabelalar sayesinde ailelere kaybettikleri çocuklarını burada bulabileceklerinin bilgisi veriliyor. Öte yandan aileler, eğitim atölyelerinin bulunduğu alana çocuklarını rahatlıkla teslim ediyor, böylelikle hem çocuklar hem de aileler fuar alanında keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.

'EN FAZLA 45 DAKİKA İÇİNDE AİLELERİNE TESLİM EDİLİYOR'

Kayıp Çocuk Merkezi ile ilgili bilgi veren bir görevli, "Burası Çocuk Şube'ye bağlı bir irtibat bürosu. Kaybolan çocuklar tespit edildiğinde buraya getiriliyor. Tutanak tutuluyor. Burada en fazla yarım saat veya 45 dakika içinde çocukların ailesi bulunarak teslim ediliyor. Fuar açıldığından beri henüz kayıp çocuk vakasıyla karşılaşmadık, ancak daha önceki yıllarda günde 2-3 çocuğun kaybolduğunu görüyorduk" dedi.

EĞİTİM ATÖLYELERİNDE VAKİT GEÇİRİYORLAR

Eğitim atölyesi öğretmenlerinden Hacer Mısırlı ise, "Eğitim atölyelerinde çocuklar, aileleri fuarı gezerken buradaki etkinliklere katılıyorlar. Burada oyun atölyesi, spor atölyesi, fen ve sanat atölyesi bulunuyor. Aynı zamanda fuara konuk olan şehir ve ülkeleri tanıtan atölyelerimiz de yer alıyor. Aileler fuarı rahatlıkla gezebiliyorlar. Her istasyonda 2'şer 3'er öğretmenimiz görev yapıyor. Aynı zamanda kapıda çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla hem çocuklardan hem de ailelerden kimlik alıyoruz. 3 ila 12 yaş arasındaki çocuklar burada keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor" diye konuştu. (DHA)

İzmir Fuarı'nda çocuklar Midilli atlarıyla buluşuyor

İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki (İEF) Türkiye Jokey Kulübü'nün standı, bu yıl da miniklerin ilgi odağı haline geldi. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla kurulan stantta, rengarenk şapkalar takarak Midilli cinsi atlarla fotoğraf çektiren çocuklar, aynı zamanda görevliler eşliğinde ücretsiz ata binme fırsatı bularak keyifli vakit geçiriyor.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Pony Club Şehrinize Geliyor' etkinliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da 88'inci İEF'de çocuklardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla kurulan standda, minikler rengarenk şapkaları deneyerek Midilli atlarlüa fotoğraf çektiriyor, aynı zamanda ücretsiz ata biniyor.

'5 BİN ÇOCUĞA HİZMET VERMEYİ HEDELİYORUZ'

Büyük bir yoğunluğun başladığını ifade eden Türkiye Jokey Kulübü görevlisi Tayfun Vatansever, "Çocukların çok güzel bir ilgisi var biz de onları çok güzel bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz burada. Burada çocuklara atlarla yakınlaşmayı, atlardan güzel elektrik almayı aşılamayı amaçlıyoruz. Çok güzel desenli ve elle işlenmiş şapkalarımız var. Çocuklara burada çektirdikleri fotoğraflar güzel bir fuar hatırası olarak kalıyor. Aynı zamanda çocuklarımız burada görevliler eşliğinde atlara biniyorlar. Bir kişi yandan çocukları tutuyor, bir kişi de atları gezdiriyor. Çocuklar kask ve yeleklerini giyerek burada güvenli bir şekilde keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor. Bunların hepsi Türkiye Jokey Kulübü tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor. 4 yıldır güzel bir ilgi görüyoruz. 10 gün boyunca standımız açık olacak. Bu 10 günlük süre boyunca 5 bin çocuğa hizmet vermeyi hedefliyoruz. Şimdilik 600 kişi ata bindi, 800'den fazla kişi de fotoğraf çektirdi. Bizim buradaki amacımız çocukların atlara ilgi göstermesini ve korkularını atmasını sağlamak. 60 kiloya kadar olan 3- 12 yaş arasındaki çocuklarımızı standımıza bekliyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.