Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri kayyım atamalarına tepki

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri kayyım atamalarına tepki

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmasına tepki göstermek adına Konak’ta düzenleyeceği basın açıklamasına Valilik yasak getirince açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi il binasında gerçekleştirdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yaptığı basın açıklamasında iktidarı sert sözlerle eleştirirken açıklama sonrası bina önünde fotoğraf çektirmek isterken güvenlik güçleriyle arbede yaşandı. Bina önündeki kalabalık polisi alkışla protesto ederken “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinden kayyım atamalarına tepki

  • Ege Postası
  • 19.08.2019 - 16:38

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına tepki göstermek adına basın açıklaması düzenlemek isteyen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Valiliğin yasak kararına rağmen basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilciliği il binasınasında gerçekleştirdi. Konak’ta eski Sümerbank’ın önünde basın açıklaması düzenlemek isteyen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Valiliğin yasak engeline takılırken, açıklamayı Ege Bölge Temsilciliği binasında yaptı. Bina önünde açıklama yapmak isteyen Emek ve Demokrasi Güçleri’ne polis izin vermezken açıklama il binasının içinde yapıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açıklamada İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı iktidara sert sözlerle yüklendi. 

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

Başkan Sarı, yaptığı açıklamada birlikte mücadele çağrısı yaparken,  “Halkın iradesi yok sayılamaz demokrasi için birleşelim. Ülke oalrak bir kez daha sivil darbeye uyandık. Belediye başkanları hakkında yürütülen soruşturmalar bahane edilerek yapılan bu gasp, demokrasi ile örtüşmemektedir. 31 Mart’ta halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarının yerine, atanmış bakanın yine atanmış valiyi getirmesi yanlıştır. Uygulanan tekçi ve faşizan uygulamalar sonucu halkın kurumlara güveni azalmıştır. Yandaş olmayan herkes pervasızca terörist olarak yaftalanmaktadır. Artık yeter diyen kitlelere çaresizlik duygusu aşılanmaya çalışılmaktadır. OHAL döneminde 100’e yakın kayyum atanmış 3 bini aşkın işçi işinden oldu. Halkın yüzde 50’sinden fazlasının iradesine gasp edilmesi rejimin faşizan, ve tek adam rejiminin göstergesidir. Kayyum herkese verilen bir gözdağıdır. Halka karşı sorumluluk taşımayan kayyumlar atandıkları yerde büyük ve kalıcı zararlar vermektedir. Sivil darbeciliği kabul etmedik etmeyeceğiz. Derinleşen ekonomik kriz, demokratik bir şekilde sandığa yansıdı, ülkede yönetilememe krizine doğru hükümet eliyle sürüklenmekteyiz. Halkın iradesine kayyum atanamaz. Başkanları seçen irade bizim de irademizdir. Bu hukuksuz ve antidemokratik tavıra karşı, emek ve demokrasi güçleri olarak saldırıları birliğimizle püskürteceğimizi nutmayalım. Faşizme karşı omuz omuza mücadele etmeye devam ediyoruz. Tüm siyasi partilere çağrımız birlikte mücadele etmektir” ifadelerini kullandı. 

BİNA ÖNÜNDE GERGİNLİK 

Basın açıklamasının ardından bina önünde fotoğraf çektirmek isteyen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Kalabalık “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atmaya başlayınca polis sloganları durdurmak için müdahaleye hazırlandı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın kalabalığı sakinleştirmesiyle gerginlik son buldu. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri fotoğraf çektirdikten sonra “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atarak binadan ayrıldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.