Dolar 32,3412
%0.19
Euro 35,0889
%-0.27
Altın 2.239,390
%-0.18
Bist-100 8,79
%0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’e yeni üniversite müjdesi: Emir Çakabey ‘Mavi Vatan’ için yola çıktı

İzmir’e yeni üniversite müjdesi: Emir Çakabey ‘Mavi Vatan’ için yola çıktı

İzmir’de denizcilik eğitimini dünya standartlarına taşımak için yeni bir üniversite kuruluyor. ‘Mavi Vatan’ nezdinde sahasında uzman denizciler yetiştirilmek üzere kurulacak olan Emir Çakabey Denizcilik ve İhtisas Üniversitesi kurulması için ilk adımlar atıldı. Emir Çakabey Denizcilik ve İhtisas Üniversitesi Kurma ve Vakıf Oluşturma Genel Başkanı Ahmet Gündüz, “Emir Çakabey türk tarihine saygı projesi demektir.Kuracağımız vakıf 2023 vizyonu ve misyonu ile küreselleşen büyük Türkiye ideali ilke alınarak kartopu gibi yurdun her tarafını saracak ve Türkiye eğitim konusundaki en büyük Mavi Vatan Sivil toplum hareketine dönüşecektir” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2021 - 11:47

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Enformasyon açığla birlikte küresel bazda eğitimin önemi bir kez daha anlaşılmaya başlandı.

Hükümetler ve eğitimciler, standart ve geleneksel eğitim kalıplarından sıyrılıp alanlara yönelik ve yenilikçi eğitim modelleri üzerinde eğilmeye başladı. Eğitimde uygulanan yeni stratejilerle birçok yeni eğitim kolu ortaya çıkarken alansal eğitimin de üzerine eğilmeye başlandı.

Bu doğrultuda, İzmir’de yalnızca denizcilik alanında ‘Mavi Vatan’ nezdinde sahasında uzman denizciler yetiştirilmek üzere Emir Çakabey Denizcilik ve İhtisas Üniversitesi kurulması için ilk adımlar atıldı.

Emir Çakabey Denizcilik ve İhtisas Üniversitesi Kurma ve Vakıf Oluşturma Genel Başkanı Ahmet Gündüz, açılacak üniversitenin eğitime büyük katkı sağlayacağını ifade ederken İzmir’in dünya standardında bir kent olmasına hizmet edeceğini söyledi.

Üniversite için çalışmalarının iki yıl önce başladığını söyleyen Gündüz, Mütevelli Hayeti’nde birçok önemli ismin bulunduğunu belirtti. Birçok iş insanı ve siyasiden destek gördüklerini söyleyen Gündüz, heyette çok ciddi aktörlerin yer aldığını ifade etti ve “Denizcilik İhtisas Üniversitesi ile alakalı ciddi bir girişimiz oldu. Mütevelli Heyeti’mizi oluşturduk. Yakın , zamanda vakfımızı da kuracağız. İzmir’de Türk tarihine saygıyı anlatabilecek eserlerin tanıtımı konusunda zengin bir arşivimiz yok. Halbuki İzmir en önemli medeniyetlere ev olmuştur. Biz İzmir'i bir dünya kenti yapmak için bir atılım ortaya koyduk” dedi.

“TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ”

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen denizcilik alanındaki faaliyetlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Gündüz, üniversitenin kurulma amacını şu şekilde açıkladı; “Türkiye 3 tarafı denizle çevrili bir yarımada durumundadır. Kuzeyde Karadeniz. Kuzey batıda Marmara denizi, Batıda Ege denizi, Güneyde Akdeniz. Dış ticaretinin yüzde 89’u deniz yoluyla yapan ülkemizin denizleri ise en maksimum düzeyde kullanmaya hayati derecede ihtiyacı olmakta. Ama kıyılarımızdan aynı ölçülerde faydalanamıyoruz. Dünyanın her tarafında yaşanan küresel ticaret krizindeki kayıpları ülkemiz için avantajlı hale getirip jeopolitik konumumuzun avantajlarından en etkin şekilde yararlanıp ülkemizin 100’üncü kuruluş yıldönümünde 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için denizcilik alanında bölgesinde lider bir Türkiye için ‘Denizci millet, denizci ülke’ ideali için kurmaya çalıştığımız Emir Çakabey Denizcilik İhtisas Üniversitesi, ülke sınırlarının çok ötesine ulaşmayı, jeopolitik ve jeostratejik  düşünmeyi kendisine misyon ve vizyon edinmiştir. Kuracağımız vakıf 2023 vizyonu  ve  misyonu ile küreselleşen büyük Türkiye ideali ilke alınarak kartopu gibi yurdun her tarafını saracak  ve Türkiye eğitim konusunda ki en büyük Mavi Vatan Sivil Toplum hareketine dönüşecektir. Bu projenin destekçileri üç-beş kişiden değil, ülkesini seven, ülkenin geleceğini düşünen on binlerce  kişiden  oluşacaktır.Tarihi bir dönüm noktasındayız.”

“DENİZCİLİK EĞİTİMİNİN STANDARDINI YÜKSELTMEK İÇİN BU MÜCADELEYE GİRDİK”

Ülkede var olan ve olabilecek sorunların temelinde eğitim eksikliğinin yattığını ifade eden Gündüz, kurulan üniversitenin var olan eğitim düzeyinin ötesinde yer alması için çalışacaklarını ifade etti ve  “Eğitim düzeyini çağın standartlarına değil çağın standartlarının üstüne çıkartma mecburiyetimiz vardır. Çakabey Denizcilik ve İhtisas Üniversitesi kurma ve vakıf oluşturma platformumuz böyle bir kuşağın yetişmesine, daha iyi bir eğitim şansına sahip olmasına katkıda bulunmak üzere kuruldu. Eleştirenlerden değil, eleştirilenlerden olmak arzusundayım. Konuşanlardan değil , iş yapanlardan olmaya karar verdim. Eğitim ve öğretim işini yaptığım 22 yıl boyunca ülkenin eğitim sorunları içinde yaşamaya başladım. Dışarıdan çok iyi bildiğimi zannettiğim konunun içine girince hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Hepimiz geriye bakıp, geçtiğimiz bir yıl içinde neler yaptığımızı ve neler de yapamadıklarımızı düşünmeliyiz. Ekonomik zorluklar aşılır, her türlü krizler çözümlenir. Ancak çocukları harcanmış bir toplumu yeniden onarmak mümkün değildir.Genç nesil doğru yönde kaliteli eğitim aldıkları ölçüde, ülkenin geleceğinde doğru yönde etkili olacaklardır. Doğru yönlendirilmedikleri takdirde, ülkemiz bugün içinde bulunduğu durumdan çok daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaktır. Dolayısıyla çağa ayak uydurmak, çağı yakalamak ancak iyi eğitilmiş berrak kafalarla olur. ‘Ne olacak bu gençliğin hali’ demekle memleketi yönetenleri kıyasıya vicdansızca eleştirmekle bir yere varılamaz. Mutlaka bu sorunun çözümünün bir parçası olmak durumundayız. Denizcilik eğitiminin standardını yükseltmek için bu mücadeleye girdik” dedi.

“EMİR ÇAKABEY TÜRK TARİHİNE SAYGI PROJESİ DEMEKTİR”

Kurulacak üniversite ile hedeflerinin Türkiye’nin adını ağitim konusunda uluslararası platformlara taşımak olduğunu belirten Gündüz, “Ülkemiz için yapacaklarımızla da zirveye çıkacağımız da eminim. Aliağa bölgesinde kurmayı tasarladığımız  üniversitemiz Aliağa’nın TOBB’a bağlı olan ve deniz sektörünün çatı kuruluşu olan İMEAK Deniz  Ticaret Odasının en yeni ve dinamik şubesi olan ALİAĞA ŞUBESİ Başkanı Sayın Adem  ŞİMŞEK  ile birlikte Aliağa’nın en sevilen ve en dinamik yüzlerinden geçmiş dönem Aliağa belediye başkanlığını da yapmış Sayın Tansu Kaya’nın Emir  Çakabey Denizcilik ve  İhtisas Üniversitesi Kurma ve Vakıf  Oluşturma Platformumuzun ortaya koymuş olduğu projeyi ülkemiz ve bölgemiz için uluslararası değeri en muazzam marka olacak bir şans olarak düşünmeleri  ve her şekilde maddi ve manevi olarak destekleyeceklerini yazılı olaraktan da beyan etmeleri, MAVİ VATAN ana ekseninde gelişen misyon ve vizyon projesini  birlikte oluşturduğumuz ,hem dert ortağım hem kardeşim Sayın Tümen AKSU adına da projenin asıl sahibi olan milletimiz adına da şükran ve dua sebebi olacaktır.Çin dünyaya aşı satarken  bunun teknolojik ezikliğini yaşayan Üniversitelerin ARGE bölümlerinin ve anlı şanlı yöneticilerinin kabiliyetlerinden daha büyük olan bir ‘Anadolu ruhu potansiyelimiz’var. Emir Çakabey Denizcilik ve İhtisas Üniversitesi ARGE’si işte bu potansiyeldir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 1.3 milyon bebek dünyaya geliyor. 0-3 yaş arası popülasyona baktığımızda da yaklaşık 4 milyon çocuk olduğunu görüyoruz. Bu şu demektir her yıl bu kadar sayının daha üniversite eğitimine katılması demektir. Her yıl bu kadar bir sayının dünyadaki ilmi gelişmelere dijital dünyaya ayak uydurması sorumluluğunun yerine getirilmesi demektir. Peki bu nasıl olaca? İthal etmek düşüncesi değil ihraç etme düşüncesine dayanarak oluşturduğumuz ARGE sayesinde de bu ihtiyaç da görülecektir. Üniversitemizin Emir Çakabey adını alması aynı zamanda Türk tarihine saygı projesi de demektir. uzun soluklu ilişkilerimizin bir yansıması olarak, uluslararası piyasalardan ülkemize yeni kaynak getirtmek de güçlü iletişim ağımız ile başaracağımız işlerden olacaktır. Üniversitemizin ARGE yatırımları ile de Milli ekonomimize her anlamda katkı sağlamakta hiç kuşku götürmez bir gerçek olacaktır” diye konuştu. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.