Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e yeni bir ilçe mi geliyor'

İzmir'e yeni bir ilçe mi geliyor'

"Bütünşehir Yasası" çerçevesinde de Gümüldür, Özdere beldeleri Menderes ilçesine, Ürkmez ve Doğanbey beldeleri de Seferihisar ilçesine bağlanmıştı. Özdere, Gümüldür, Ürkmez, Doğanbey mahalle muhtarlarından oluşan 15 kişilik heyet bu mahallerden oluşan yeni bir ilçe olması için düğmeye bastı.   İzmir'e yeni bir ilçe mi geliyor'

  • Ege Postası
  • 14.02.2020 - 11:20

EGEPOSTASI- Bütünşehir yasasıyla belde belediyelikten mahalleye dönüşen Özdere, Gümüldür, Ürkmez ve Doğanbey mahalle muhtarları bir araya geldi.  15 mahalle muhtarı ilk toplantılarının ardından düğmeye bastı. Mahalle muhtarları emin adımlarla yürümek için devlet bürokrasisini yakından bilen kendilerine bir de sözcü seçitiler. Sözcü Ümit Bodugöz yapılan çalışmaları ve büroksasiyle ilgili adımları yürütecek.

MUHTARLAR DÜĞMEYE BASTI

Mahalle muhtarları 1.5 yıl öncesinde başlatılan çalışmayı, önceki gün akşam yapılan toplantının ardından son düzlüğe gelindi.

Grup adına konuşan Sözcü Ümit Bodugöz, alınan mesafeyi "Az kaldı... Emin adımlarla yürüyoruz"dedi

Bodugöz sözlerine söyle devam etti; "15 tane yürekli muhtarın önayak olmasıyla uzun ince bir yola girildi. Hamaset yaparak değil... Gerçeklerle yöremize mahsus argümanları iyi ve doğru kullanarak asla siyaset yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, tek amaç ilçe olmak hedefi ile yola çıktık.  Dersimize çok iyi çalışıyoruz. Yol haritamızı belirledik. Görüşeceğimiz yerel ve genel makamları belirledik, raporumuzu ve sunum hazırlığınızı bitirmek üzereyiz. Raporumuzu bitirdiğimiz zaman, sizin ve tüm İzmir basınının kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

"SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ"

Bodugöz,“inanılmaz derecede heyecanlı bir işin içinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Yakın tarihte yol haritamızı yayınlayacağız. Bilgi kirliliğine meydan vermeden sizlerle birlikte 'Sen yoksan bir eksiğiz' sloganıyla hareket ederek, asla bölgesel ve yöresel ayrım, siyaset yapmadan Ege'nin en uzun sahil şeridini tek bir ilçe çatısı altında toplayacağız.  Uzaktan yönetim değil, yerinden yönetim anlayışıyla sonuç almaya çalışacağız. Herkese ihtiyacımız var ama, bu yolda şevk kırıcı, moral bozucu ve eski yaşanmışlıkları gündeme getirmeden 'kötü örnek örnek değildir' mantığıyla hareket ediyoruz. En önemlisi, bu yolda 15 tane cesur yürekli muhatarımızla birlikte yürüyoruz. Aklın yolu birdir. 15 Muhtarımızda aynı akıl yolu ile hareket ediyorlar. Herkesin destek vermesini bekliyoruz. Destek olalım ki sonuç alalım. Alacağımıza da inanıyoruz. Planlı programlı ve bilgiye dayalı hareket ediyoruz."

BİLGİ KİRLİLİĞİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Sosyal medya üzerinden de platform oluşturduklarını aktaran Sözcü Ümit Bodugöz, şimdiden 5 binin üzerinde takipçiye ulaştıklarını söyledi. Bodugöz, "Bilgi kirliliğine meydan vermemek adına sosyal medya üzerinden platform oluşturduk. Buradan her türlü soruya yanıt vermeye, yöre yaşayanı olsun olmasın herkesi bu platforma destek vermeye, katkı koymaya davet ediyoruz. Sosyal medyayı da önemsiyoruz. Kişilere ve kitlelere ulaşmak için çok önemli bir iletişim aracı oldu bizlere. Derdimizi de iyi anlattığımız taktirde geriye bu işin başarılması kalıyor ve başaracağımızdan da eminiz. Bugüne kadar da yaptığımız çalışmalarda en ufak bir terslikle, olumsuzlukla karşılaşmadık. Çok kısa sürede sosyal medyada 5 binin üzerinde takipçi sayısına ulaştık. Kuvvetli bir basın ve sosyal medya desteğinin yanında, iyi hazırlanmış sunum ve raporlarla sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Kelimenin tam anlamıyla 'o sene bu sene' diyoruz. 15 Yürekli muhtarımıza da sahip çıkmayı ihmal etmeyelim. Muhtarlarımızın çoğunluğu bir kaç dönemdir muhtarlık yapmakta. Dolayısıyla yöreyi, yaşayanları, siyaseti ve idareyi çok çok iyi bilen insanlar. Tekrar hep birlikte güzel günler görmek ve karşılığını da ilçe olarak alalım diyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.