Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e şeref plaketi

İzmir'e şeref plaketi

​Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler, uluslararası kuruluşlara üyelikleri ve Avrupa farkındalık etkinliklerinde gösterdiği başarılarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından Cuma günü “Şeref Plaketi” ile onurlandırılacak.

  • Ege Postası
  • 10.12.2014 - 10:26
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 1949 yılında üye olduğu Avrupa Konseyi tarafından “Şeref Plaketi” ile ödüllendiriliyor. Yabancı belediyelerle kardeş kent ilişkileri kuran ve Avrupalı ortaklarıyla ilişkilerini geliştirmek amacıyla çok geniş yelpazeyi kapsayan faaliyetlerde bulunan belediyelere verilen ödül için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde bir tören düzenlenecek. Kente gelecek Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Üyesi Erich Fritz, 2014 yılı şeref plaketini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na takdim edecek. 12 Aralık 2014 Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek törende Quartet dinletisi ve zeybek gösterisinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası da Avrupa-Türkiye temalı küçük bir konser verecek.

Avrupa Şeref Plaketi nedir'
Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana Avrupa Ödülü programı uyguluyor. Buna göre birinci aşamada (İlk başvuru) ‘Avrupa Diploması’, ikinci aşamada ‘Avrupa Şeref Bayrağı’, üçüncü aşamada ‘Avrupa Şeref Plaketi’ ve son aşamada  ‘Avrupa Ödülü’ veriliyor. 
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi ile bu komiteye bağlı Avrupa Ödülü Alt Komitesi; katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler, uluslararası kuruluşlara üyelikleri ve Avrupa farkındalık etkinliklerinde gösterdiği başarılar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ödüle layık gördü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.