Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’e göç konut fiyatlarını patlattı!

İzmir’e göç konut fiyatlarını patlattı!

İstanbullular Egeye yerleşiyor! İzmir’de yaşanan göçler konut fiyatlarını her geçen gün daha çok arttırmaya devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 19.11.2018 - 13:13

İstanbullular Egeye yerleşiyor! İzmir’de yaşanan göçler konut fiyatlarını her geçen gün daha çok arttırmaya devam ediyor. Türkiye genelinde yaşanan emlak durgunluğuna rağmen son yıllarda emlak fiyat endeksinde sürekli artış yaşayan İzmir’de bu durumun en büyük sebebi diğer şehirlerden yapılan göçler oluyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerden İzmir’e yapılan göçler konut fiyatlarında ciddi yükselişler olmasını sağlıyor. Türkiye’nin en pahalı konut fiyatlarının rastlandığı İstanbul’dan sonra 2. Şehir olan İzmir’de, yıl boyunca konut satışında düzenli fiyat artışı gözlemlendi.

Emlak sektöründe artan seçeneklerden dolayı ev bulmak çok daha zor ve meşakkatli olabiliyor. İlanların onlarca siteye yayılmış olması doğru tercihi çok uzak tutabiliyor. Flatfy Türkiye’de sağladığı hizmet ile bu sorunu ortadan tamamen kaldırıyor ve kullanıcıların bir tık ile 1000’lerce veriye ulaşmasını sağlıyor.

İzmir’de Konut Fiyatları Ne Durumda'

İzmir’de yaşanan göçler konut fiyatlarını arttırmaya devam ediyor. İstanbul’un ardından Türkiye’nin en pahalı konutlarını sunan şehirde konut fiyatları ciddi farklılıklar gösterebiliyor. Şehirde genel olarak büyük evlerin sayılarının az olmasından dolayı oldukça yüksek değerler üzerinden fiyatlandırıldığını söylemek mümkün. İzmir’de 3+1 evlerin ortalama satış fiyatı 660 Bin TL civarında bulunuyor. Bu değere Flatfy İzmir satılık daire sayfası analize edilerek ulaşıldı.
Şehirde fiyatların artmasının bir diğer nedeni ise inşaat göçleri oluyor. İstanbul ve Bursa’dan yapılan oto yollar ile şehirler arasında ulaşımın kolaylaşması İzmir’i inşaat için oldukça cazip bir yer haline getiriyor. Bu inşaatlar ise İzmir’in tarihi ve imkanları ile birleştiğinde yabancı yatırımcılar için oldukça önemli bir değerlendirme noktası oluyor. İzmir Türkiye’de yabancı yatırımın en yoğun olduğu şehirlerin başında geliyor.

İzmir En Az Zarar Ettiren Şehir

Emlak sektöründe yapılan değerlendirmeler İzmir’in en az zarar ettiren şehirler arasında olduğunu gösteriyor. Şehirde gayrimenkuller oldukça yüksek fiyatlardan alıcı bulabiliyor. Aynı zamanda konutların satılma süresi diğer şehirlere oranla oldukça kısa. Şehre yeni yerleşenlerin kalıcı göç konusunda kararlı olması ve İzmir’de konut alışkanlıklarının satın almaya yönelik olarak ilerlemesi bunun en büyük sebebi oluyor. Şehir de konuta olan güven kaynağı oldukça yüksek değerlerde.

İzmir Halkı Gayrimenkul Yatırımı Yapıyor

İzmir’de artan konut fiyatları için bir başka sebep ise Gayrimenkul’a olan yatırıma halkın yaklaşımı oluyor. İzmir’in yıllardır göçler ile sürekli büyümesi ve şehirde arzın çok yüksek seviyelerde olmaması şehirde konut yatırımı yapmak isteyenlerin sayısını arttırıyor. Şehirde turizm, sanayi ve öğrenci yoğunluğunun oldukça yüksek olması kira konusunda da cömert bir para akışı sağlıyor.

Türkiye’de toplum alışkanlıklarının konuta yatkınlığı bilinen bir gerçek olmasına karşın İzmir’de bu durum çok daha yüksek seviyelerde. Yapılan araştırmalara göre İzmir halkı konut yatırımını bütün diğer yatırımlardan daha fazla tercih ediyor. Toplumun her kesiminden konuta olan güven ise konut fiyatlarının sürekli yükselmesini sağlıyor. Şehirde; göç, inşaat ve güven gibi endeksler birleştiğinde konut fiyatlarının artmaya devam edeceğini söylemek mümkün. Piyasa spekülasyonlarından en az etkilenen şehirlerden biri olan İzmir’de konut projeleri gelecek vadediyor. Bu nedenle şehir üzerinde yatırım yapan emlak ve inşaat şirketleri durumdan oldukça memnun. Bu konuda dikkat edilmesi gereken ise haberde belirttiğimiz üzere konut alırken tüm seçenekleri değerlendirebilmek oluyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.