Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e bağımlılıkla mücadele merkezi

İzmir'e bağımlılıkla mücadele merkezi

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, siyasi iktidar olarak bağımlılıkla mücadelede koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması için çalıştıklarını söyleyerek İzmir'e yeni bir ayakta tedavi ve rehabilitasyon merkezi kuracaklarını açıkladı. AK Partili Sürekli konferansta açıkladı

  • Ege Postası
  • 23.02.2018 - 15:46

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlediği konferansta Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan 'Değerler eğitiminde rehber öğretmenlerin önemi' konulu sunum yaptı. AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve çok sayıda rehber öğretmenin dinlediği konferansta Prof. Dr. Nevzat Tarhan eğitim sisteminde benmerkezciliğin öğretildiğini söyleyerek yarışma ruhu ile yetiştirilen çocukların iyilik yapmaktan uzaklaştığını kaydetti. Öğretmenlerin sınıfta psikolojik üstünlüğü sağlamaya gayret ettiğini dile getiren Dr. Tarhan, çocuklarla yatay ilişki kurulması gerektiğini belirterek, "Lider korkutmaz güven verir. Bizim kültürümüz korkutan lideri yüceltiyor. Korku ve itaat kültürü sessizdir ama dünyayla yarışı kaçırır. Eğitim sisteminin korku kültürüne göre insanlar yetiştirmesi nedeniyle Osmanlı zamanında endüstri devrimini kaçırmışız. Oysaki güç şahısta değil, kanun ve kurallarda olmalıdır" dedi.

YASALARDA YENİ DÜZENLEME

AK Parti İzmir Milletvekili ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyon Başkan Vekili Kerem Ali Sürekli, aynı zamanda Adalet Komisyonu üyesi olduğunu belirterek son günlerde tepkilere neden olan çocuk istismarındaki artış ile ilgili değerlendirme yaptı. Çocuk istismarı konusunda yapılan tüm eylemlerin birer cinayet olduğunu savunan Sürekli, "Bizim için bu eylemler cinayettir, taammüden adam öldürmektir. Kimyasal hadım da dahil yasalarda yeni düzenlemeler yapacağız. Rehber öğretmenler olarak sizler çocukları sürekli takip edeceksiniz. Sizlere güveniyoruz" dedi.

KARŞIYAKA'DA YENİ MERKEZ

Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu'nun bağımlılığın her türlüsüyle mücadele için kurulduğunu dile getireren Sürekli, teknoloji bağımlılığının da önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bağımlılık bir beyin hastalığıdır. Bağımlılıkla mücadelede okulda müdahale çok önemli. Koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması için siyasi iktidar olarak çalışıyoruz. Ama öğretmenlerin rolü yüksek. Bağımlılık en çok 13,14'lü yaşlarda ve lise 1'inci sınıfta yoğunlaşıyor. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde tüm bağımlılık türleriyle mücadele için ayaktan tedavi ve rehabilitasyon merkezi kuracağız. Arazi tahsisi için Bakanımızdan söz aldım. İzmir'de kurulacak tesis bir ilk olacak. Bağımlılıkla karşı karşıya kalanların müraacat ettiği Alo 191 hattı, 2015 Temmuz'da faaliyete geçti. 31 Aralık 2017 sonunda bu hata 136 bin 97 çağrı gelmiş. Aileler çok hassas. Siz eğitimcilerin de katkılarıyla mücadeleyi tüm hızla sürdürüyoruz. Çünkü kaybedecek vaktimiz yok. Nesilleri kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Tam kararlılıkla topyekün mücadele ediyoruz."

CEZALARIN UYGULANMASI YETERSİZ

Uyuşturucu kullanımıyla ilgili cezaların artmasına karşın uygulamada bazı yetersizlikler olduğunu savunan Kerem Ali Sürekli, "Madde kullanan kişi yakalandığında soruşturma erteleniyor bir daha yakalanırsa soruşturma açılıyor ama ceza erteleniyor. Yani suçu işledikten en erken 4,5 yıl sonra ceza alıyor. Bu kabul edilemez. Komisyonun başkan vekili olarak bu yasanın değişikliği ile ilgili çaba sarf edeceğim. Bağımlılıkla mücadele için sivil toplum kuruluşları denetimden yoksun tedavi merkezleri açabiliyor. Bu durumu da değiştireceğiz" diye konuştu.

ŞİKAYETLER ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise taciz ve bağımlılığın azaltılması noktasında elde edilen başarıların öğretmenlerin katkılarıyla sağlandığını kaydetti. Tüm dünyada eğitim politikalarının değişimini takip ettiklerini anlatan Yahşi, akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılara imza atarken öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması için dikkatle çalıştıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde gelen bir taciz şikayetiyle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını belirten Yahşi, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 12 avukatımız var. 81 ilde olmayan birşeyi yapıyor ve avukatlarımız aracılığıyla hemen savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Toplantının sonunda Kerem Ali Sürekli, Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a ağaç dikim sertifikası hediye etti.  (DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.