Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir dünya kentleriyle finalde

İzmir dünya kentleriyle finalde

İzmir, WWF’nin düzenlediği ve dünyadaki sürdürülebilir kentlerin belirlendiği “We Love Cities” yarılmasında finale kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, müjdeli haberi duyururken İzmirlilerden İzmir’e destek olmalarını istedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2020 - 09:42

EGEPOSTASI- Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature ya da kısaca WWF)’nin düzenlediği, çevresel hareketin küresel platforma taşındığı ve kentlerin, hayata geçirecekleri çevre odaklı sürdürülebilir projeleri ile yarıştıkları “We Love Cities” yarışmasının finalisteleri belli oldu. Türkiye’den İzmir ve Denizli kentleri, sürdürülebilir projeleri ile finalist olmaya hak kazandılar.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, müjdeli haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu ve İzmirlileri oy vermeye davet etti. Soyer paylaşımında, “WWF’in 27 ülkede yürüttüğü “WE LOVE CITIES” yarışmasında Türkiye’den İzmir ve Denizli sürdürebilir çevre politikaları ile finalde olmaya hak kazandı. 11 Ekim'de sona erecek yarışmada, oy ve önerilerizle İzmir'e destek olabilirsiniz. #weloveizmir” ifadelerini kullandı.

 

 

İZMİR'İ FİNALE TAŞIDIĞI PROJE 

Küresel ısınmanın en büyük tetikleyicilerin olan ve çevre kirliliğinin en önemli faktörlerinden karbon salınımının azaltılmasının amaçlandığı proje toplu ulaşım odaklı olaraklı olarak hazırlandı. Toplu taşıma araçlarının kullanım ömrü tamamlandıkça, İzmir, gelecek 10 yıl içinde filonun tamamını dönüştürmek hedefiyle, bu araçları alternatif yakıtlı araçlarla değiştiriyor. Yerel otobüs hizmeti sağlayıcısı ile birlikte, 400 elektrikli otobüs de getirmeyi planlıyor. Kent aynı zamanda, şarj istasyonlarının sayısını artırarak, sakinlerini elektrikli araçlara geçmeye teşvik ediyor, böylece birçok bölgeden ulaşmak çok daha uygun hale gelecek. Şehir ayrıca 63 km'lik kesintisiz bisiklet yollarının yapımını tamamladı ve kent sakinlerini yakıtla çalışan araçlar yerine tren, bisiklet ve otobüslerle ulaşımı sağlamaya teşvik etmek için bu bisiklet yollarını toplu taşıma sistemi ile entegre etmeye başladı.

Oy vermek için aşağıdaki linki tıklayın...

https://welovecities.org/tr/izmir/

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.