Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir derbisinde zafer Altay'ın

İzmir derbisinde zafer Altay'ın

TFF 1'inci Lig’in 25'inci haftasında Altay, İzmir derbisinde konuk ettiği Altınordu’yu 10 kişi kaldığı maçta Paixao'nun 67'nci dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. 10 kişi kalan siyah beyazlı ekip 3 puanı kaptı

  • Ege Postası
  • 01.03.2020 - 21:36

TFF 1. Lig'in 25. haftası İzmir derbisine sahne oldu. Altay, 10 kişi kaldığı maçta sahasında Altınordu'yu 1-0 yendi.

İzmir derbisinde Altay, Altınordu'yu konuk etti.

Maçın 64. dakikasından sonra 10 kişi kalan Altay 1-0 kazandı.

Altay'ı galibiyete taşıyan golü 67. dakikada Marco Paixao kaydetti.

Siyah-beyazlılarda Kerim Avcı, ikinci sarı karttan kırmzı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Altay, puanını 38 yaparken 5. sıraya yükseldi.

Altınordu ise 27 puanda kaldı ve 14. basamakta yer aldı.

Müsabakadan önce Suriye’nin İdlib kentindeki saldırıda şehit düşen askerler unutulmadı. Şehitlerin isimleri ve fotoğrafları reklam panolarında yer alırken, tüm şehitlerin isimleri tek tek anons edildi.

Ellerinde Türk bayrakları olan taraftarlar, şehit isimlerinin okunmasının ardından "burada" şeklinde cevap verdi. "Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için" anonsunun ardından taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaptı.

Sahaya ay-yıldızlı tişörtlerle çıkan her iki takım futbolcuları ve hakemler "Milletimizin başı sağ olsun" yazılı pankartı taşıdı. Müsabakadan önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR:

14'üncü dakikada Altınordu etkili geldi. Soldan Okan’ın kullandığı kornerde arka direkte Metehan vurdu, kaleci Cihan’ın ayağıyla çıkardığı topu Ravil kafayla kaleye gönderdi. Paixao meşin yuvarlağı röveşatayla son anda çizgiden çıkardı.

26'ncı dakikada Altınordu’nun sol çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Okan direkt kaleyi düşündü, meşin yuvarlak iki direğin birleştiği noktaya çarpıp auta gitti.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

56'ncı dakikada Tatos’un soldan kullandığı kornerde Paixao kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

64'üncü dakikada Kerim Avcı, orta sahada Metehan’a yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

67'nci dakikada Altay golü buldu. Soldan Turgut Doğan’ın yerden pasında ceza sahasındaki Paixao bekletmeden topu köşeye gönderdi: 1-0.

90+1'inci dakikada Altınordu gole yaklaştı. Soldan Muhammed’in ortasında Kerim kafayı vurdu, Altay savunmasında Yılmaz topu çizgiden çıkardı.

Müsabaka Altay’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Kadir Sağlam, Mehmet Şahan Yılmaz, Kemal Elmas

Altay: Cihan Topaloğlu, Erhan Kartal, Abdulhamit Yıldız, Abdülkerim Bardakcı, Özgür Özkaya, Kappel, Adamu (Dk. 46 Tatos), Yılmaz Özeren, Doğa İşeri (Dk. 60 Turgut Doğan Şahin), Kerim Avcı, Paixao (Dk. 85 Cenk Özkacar)

Altınordu: Erhan Erentürk, Kerim Alıcı, Sinan Osmanoğlu, Ravil Tagir, Ufuk Budak (Dk. 86 Yusuf Yalçın Arslan), Atakan Üner (Dk. 73 Yasin Ozan), Furkan Çil, Muhammed Mert, Okan Derici, Metehan Mimaroğlu, Hüsamettin Yener (Dk. 77 Kemal Rüzgar)

Gol: Dk. 67 Paixao (Altay)

Kırmızı kart: Dk. 64 Kerim Avcı (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 14 Sinan Osmanoğlu (Altınordu), Dk. 42 Yılmaz Özeren, Dk. 88 Turgut Doğan Şahin (Altay)

MAÇIN ARDINDAN...

TFF 1. Lig'de İzmir derbisinde Altınordu'yu 1-0 mağlup eden Altay'ın teknik direktörü Yalçın Koşukavak, kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Koşukavak, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, İzmir derbisinde kazanan taraf olduklarını belirterek, "Kazandığımız için çok mutluyum. Oyuncularım çok ciddi bir gayret gösterdi. Çok iyi mücadele ettiler. Büyük Altay'a yakışır şekilde, gereği neyse onu yaptılar, hepsini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Hüseyin Eroğlu'nun görüşleri

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ilk 20 dakikalık bölümde rakiplerinin daha baskılı gözüktüğünü ancak daha sonra oyunu dengelediklerini, ilk yarıda mücadeleci bir oyun oynandığını dile getirdi.

Rakiplerinin kırmızı kart görmesinin ardından yakaladığı bir pozisyonda öne geçtiğini kaydeden Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Belki maçta rakibe verdiğimiz sadece bir pozisyon vardı, onunla da 1-0 geriye düştük. O dakikadan sonra sürekli hamleler yapıp rakip alanda etkili olmaya çalıştık. Duran topla da gol aradık çünkü ön tarafta gol pozisyonu üretme anlamında sıkıntılarımız oldu. Son bölüme kadar getirdik ama gol bulamadık. Son 10-15 dakikalık bölüm durarak geçti, oyun soğudu. Biz de değerlendiremedik. Bu anlamda üzgünüz. Belki mücadele, seyir zevki anlamında güzel bir maçtı ama pozisyon anlamında kısır bir maçtı."

MAÇTAN NOTLAR...

TFF 1'inci Lig’de Altay ile Altınordu arasında oynanan İzmir derbisi öncesi ay yıldızlı tişörtler giyen her iki takım futbolcuları, İdlib’de şehit düşen askerlerimiz için hazırlanan, “Milletimizin başı sağ olsun” pankartıyla sahaya çıktı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda tribünler ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Stat hoparlöründen şehitlerimizin isimlerinin tek tek anons edilmesi üzerine seyirciler, “Burada” şeklinde karşılık verdi. Altay ve Altınordulu futbolseverler, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı. Maçtan önce şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Altay yönetimi stadyumun dışında şehitler için lokma döktürdü.

Altay Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, hafta içinde deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları Bursaspor maçı sonrası ilk 11’de 4 değişiklik yaptı. Sol kanatta Turgut Doğan’ın yerine Doğa’yı orta sahada Tatos’un yerine Kerim’i sağ bekte Yasin’in yerine Erhan’ı oynatan Yalçın Koşukavak, sarı kart cezalısı Putsila’nın yokluğunda orta sahada Adamu’ya forma verdi. Leandrinho’yu kadroya almayan deneyimli teknik adam 18’e ilk kez Segbefia’yı dahil etti.

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise geçen hafta 2-1 kazandıkları Büyükşehir Belediyespor Erzurumspor maçı sonrası tek değişiklik gerçekleştirdi. Hüseyin Eroğlu, orta sahada Burak’ın yerine Erzurumspor karşısında galibiyet golüne imza atan Okan’ı oynattı.

Altınordu’da kaleci Erhan ve Hüsamettin, Altay’da ise kaleci Cihan ve Kerim eski takımlarına karşı ilk 11’de görev aldı. Altaylı taraftarlar maçtan önce eski futbolcuları Hüsamettin için tempo tutarken, tecrübeli forvet siyah beyazlı tribünleri selamladı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.