Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den üniversite sanayi işbirliğine örnek protokol

İzmir'den üniversite sanayi işbirliğine örnek protokol

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile İzmir'deki 8 üniversite arasında, üniversite ve sanayi işbirliğini günümüz teknolojik koşullarının gerektirdiği düzeye çıkarmak amacıyla Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinasyon Kurulu protokolü imzalandı.

  • Ege Postası
  • 08.11.2018 - 15:42

EBSO ile İzmir'deki üniversiteler arasındaki ilişki alanlarını genişletilmesine, gerçekleştirilecek ortak çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temele oturmasına ve üniversite sanayi işbirliği ekosisteminin iyileştirilmesine olanak sağlayacak yeni  Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinasyon Kurulu protokolü, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ile Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi rektör ve rektör yardımcıları arasında imzalandı.

EBSO'nun bilim alanındaki birikimini sanayiye aktarmak üzere Ege Üniversitesi ile 1986 yılında protokolü imzaladığını belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, üniversite ve sanayi işbirliğini kurumsallaştıran ilk oda olduklarını ifade etti. 1986 yılında imzalanan ilk protokolün ardından 2000 yılında işbirliğinin kapsamının genişletilerek Ege Bölgesi'ne yayıldığını anlatan Gökçüoğlu, "2006 ile 2014 yıllarında yenilenen protokollerle özel üniversiteler de işbirliğine dahil edilerek EBSO bünyesinde Üniversite Sanayi Koordinasyon Kurulu (ÜSKK) oluşturuldu. ÜSKK'nın çalışmaları sonucunda günümüze kadar İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki sanayi kuruluşları ile bölge üniversiteleri arasında birçok proje ve işbirlikleri gerçekleştirildi. Endüstri 4.0, üretim ve tarımda güncel gelişmeleri dünya nezdinde yakalayabilmek için bu örnek protokolü yeni üniversitelerle devam ettiriyoruz. Bu kurulla bu platformun imzasından sonra aktif çalışmalar yapmaya başlayacağız" dedi. İzmir'de Türkiye'ye örnek bir platform oluşturduklarını anlatan Gökçüoğlu, yeni başarı hikayeleri yazacaklarını dile getirdi. Güçlü üniversitelerle başarılı çalışmalar yapacaklarını söyleyen Gökçüoğlu, "Yeni açıklanan 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde üniversite sanayi işbirliği için başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Biz EBSO olarak tüm üniversitelere aynı yakınlıktayız. Fark gözetmeksizin çalışmalara devam edeceğiz. Bu yıl aranılan elemanları sanayicilerin hizmetine sunacağız. Yeterki birlik olalım" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da konuşmasında yerelden genele ekonomik kalkınmanın önemine dikkat çekerek, "Buradaki tüm üniversiteler ülkeye hizmet amacıyla kuruldu. Ege Üniversitesi olarak ciddi bir tecrübemiz var. Organize sanayi bölgeleri ile işbirliği içerisindeyiz, çeşitli odalarla son 1 yıl içinde çeşitli protokoller imzaladık. Aliağa'daki sanayiye katkı sağlamak için 1200 dönümlük bir arazi edindik. Oradaki sanayiye kaliteli insan kaynağı üretmek adına çalışıyoruz. Amacımız İzmir ve Ege Bölgesi'ne ve ekonomiye katkıda bulunmak. Araziye çıkmak zorundayız. Üretmek, ihracat yapmak zorundayı" dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise, üniversite olarak üretilen bilginin pratikte değer kazanması ve teknolojiye dönüşmesi için sanayiciyle yakın işbirliği içinde olmayı arzuladıklarını kaydetti. Köse, sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları karşılamak üzere şimdiden planlamaları yaptıklarını söyleyerek bu birlikteliğin planlarına ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ile üniversitelerin rektörleri ve rektör yardımcıları tarafından protokol imzalandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.