Dolar 32,5490
%0.19
Euro 34,9254
%-0.13
Altın 2.443,860
%0.31
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den türbanlı ve şortlu tepki

İzmir'den türbanlı ve şortlu tepki

İzmirli müzik öğretmeni ve sivil toplum savunucusu Muharrem Dayanç, projelerine bir yenisini daha ekledi. Dayanç, 'Kıyafetime Karışamazsınız' temalı yeni projesinde İzmirli 35 kanaat önderi kadının şort giyen ya da başörtüsü takan kızlarla birlikte podyumda yürüyerek İzmir'den Türkiye'ye 'hoşgörü ve birlikte yaşama' mesajı verilmesini amaçlıyor.  İzmir'den türbanlı ve şortlu tepki

  • Ege Postası
  • 12.09.2017 - 14:24

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Kaya İzmir Termal Otel Convention Center'da, 13 Eylül'de çarşamba günü (yarın), saat 18.00'de başlayacak olan 'Karışamazsınız' etkinliğinde, aralarında yüz yaşını aşan Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda, 84 yaşındaki ilk Türk etnolog Sabiha Tansuğ, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKBB) eski başkanı Sema Övgün, yazar Canan Tan gibi isimlerin bulunduğu 35 kadın, kadınları kıyafetleri nedeniyle taciz ve rahatsız eden saldırılara karşı tepkilerini ortaya koyacak. 

35 kanaat önderi kadın, toplumsal dayatmaları yansıtan başörtüsü ve şort giyinmiş genç kızlarla birlikte podyumda yürüyerek, kadın üzerinden söylem ve siyaset üretilmesine karşı tepkilerini ortaya koyacak.

DAYANÇ: İZMİR'DEN HOŞGÖRÜ, UZLAŞI VE BARIŞ MESAJI VERECEĞİZ

Tüm İzmirlilere ve ücretsiz gerçekleşecek olan, müzik dinletilerinin de gerçekleşeceği etkinlik ile İzmir'den Türkiye'ye 'hoşgörü, saygı, birlikte yaşama, uzlaşı ve barış' mesajları vermeyi amaçladıklarını belirten projenin fikir sahibi ve koordinatörü Muharrem Dayanç, 

"Düzenlenecek gecede İzmirli 35 kanaat önderi kadın, son aylarda artan, 'şortu yüzünden dayak yedi', 'Bu kıyafetle dolmuşa binemezsin, 'Bu kıyafetle buraya giremezsin' gibi toplumsal dayatmaları yansıtan kıyafetleri taşıyan gençlerle birlikte podyumda yürüyecek. Kadını kıyafet üzerinden üniforma içine sokan bir anlayış gittikçe baskınlaşıyor. Bizler, kadının özgürleşmesinin toplumun özgürleşmesiyle eşdeğer olduğuna inanıyoruz" dedi. 

TÜRBANLI KIZ DA ŞORTLU KIZ DA PODYUMDA OLACAK 

"Bu kez bir defile yapalım dedik. Münferit diye yansıtılsa da Türkiye'de son zamanlarda kadınlar giydikleri kıyafetler nedeniyle de şiddete uğruyor. Şort giydiği için. Hatta  geçen gün şort giydiği için tartaklanan Ayşegül Terzi'nin duruşması vardı. Gündeme gelmesi nedeniyle sanık ceza aldı. Kendisine ulaştım, düğünü olmasaydı o da gelecekti" diyen proje koordinatörü Dayanç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İki hafta önce Alsancak'ta iki kızımız giydiği kıyafet nedeniyle tacize uğruyor, polisten de dayak yemiş. Basında da gündeme geldi. Biz de diyoruz ki, İzmir hoşgörünün, ilklerin, değişimin kenti. Biz İzmir'de inadına şortumuzu da giyeceğiz, başörtümüzü de takacağız. Kıyafetime karışma diyor kadınlar. Başörtülüsü de açığı da. Bu defilede 35 kadın kanaat önderi, şiddete uğramış kadınların kıyafetlerini giymiş kızlarla birlikte podyumda el ele yürüyecek. Türbanlı kızlar da şortlu kızlar da podyumda olacak. 13 Eylül saat 18.00'de Kaya Termal Otel'de olacağız. Amacımız İzmir'de birarada yaşama kültürünü pekiştirmek. 15 yıldır kadına baskı ve tek tipleştirme var ülkemizde. Biz inadına birlikte yaşama kültürü ve saygıyı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. İzmir'den Türkiye'ye hoşgörü, saygı ve uzlaşı mesajı vermek istiyoruz."

TÜM İZMİRLİLERİ ÜCRETSİZ ETKİNLİĞİMİZE BEKLİYORUZ 

Muharrem Dayanç, İzmir'in çağdaşlığı, eşitliği, eğitimi ilke edinmiş kadınlarını biraraya getirmekten mutlu olduklarını, etkinliğe tüm İzmirlileri beklediklerini söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.