Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’den Kaftancıoğlu’na ‘Atatürk’ tepkisi

İzmir’den Kaftancıoğlu’na ‘Atatürk’ tepkisi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Atatürk” demek yerine “Gazi Mustafa Kemal” demesi CHP’lilerden büyük tepki topladı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kaftancıoğlu’na gereken dersin verilmesi gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.09.2020 - 10:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı Taksim Toplantıları’nda, Atatürk demeyi tercih edip etmediği sorusuna, “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum" demiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Atatürk” değil “Gazi Mustafa Kemal” demeyi tercih ettiğini söylemişti. Kaftancıoğlu’nun bu açıklaması CHP’yi karıştırdı. 

GEREKEN DERS VERİLSİN

Başta CHP İzmir Millletvekili Atila Sertel olmak üzere pek çok parti üyesi Kaftancıoğlu’nu söylemlerinden dolayı eleştirmiş ve Kaftancıoğlu ile ilgili gereğinin yapılması çağrısında bulunmuştu. 

Sertel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, yüce önderimize dil uzatmaya kalkanlara karşı canımızı siper edeceğiz. Bu gerçektir. Ancak, “Atatürk” diyemeyen bir il başkanını da gereken ders verilmezse bu da bizim en büyük ayıbımızdır. Unutmayın, partimizin kurucusu yüce önderimizdir”

 

KAFTANCIOĞLU’NA TÜZÜKTEN HATIRLATMA

CHP İzmir Milletvekillerinden Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır CHP Tüzüğü’nün ilk maddedini paylaşarak, “CHP Tüzüğü Madde 1. : Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, ilk Genel Başkanı ve değişmez önderi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür. Hatırlatılır...” ifadelerini kullandılar.

 

“BU PARTİDE 10 ARALIK’TAN ÖNCE 29 EKİM GELİR”

Kaftancıoğlu’na İzmir’den bir başka tepki de CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den geldi. Çelebi CHP’de 10 Aralık’tan önce 29 Ekim’in geldiğini belirtti ve “Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma burası CHP. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir. Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ifadeleriyle Kaftancıoğlu’na tepki gösterdi.

 

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise “Atatürk”ün bir soyadından fazlası olduğunu belirterek, “Atatürk soyadı; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından halk adına verilmiş sadece bir soyadı değil, Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verilmiş mücadelenin ,bize emanet edilen davanın adıdır” dedi.

 

“BAŞKA SÖZE GEREK YOK”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Sertel ise; “Büyük insan, Dünyanın şapka çıkarttığı Lider Mustafa Kemal ATATÜRK’ün adını anmak ve ilkeleri ile büyüyüp, kurduğu Partimin “Cumhuriyet Halk Parti” nin Milletvekil olmaktan Onur ve Gurur duyuyorum. Başka söze gerek yok...” ifadeleriyle Kaftancıoğlu’na tepki gösterdi.

 

ÖZKAN’DAN GÖNDERMELİ TEPKİ

CHP Milletvekili Tuncay Özkan ise Kaftancıoğlu’na doğrudan değil dolaylı olarak tepki gösterdi. “ATATÜRK” adını vurgulayarak farklı ressamların yaptığı Atatürk portlerini paylaşarak Kaftancıoğlu’na Atatürk mesajı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.