Dolar 32,5511
%0.01
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.436,760
%0.27
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Elazığ'a büyük destek! 3 TIR yola çıktı!

İzmir'den Elazığ'a büyük destek! 3 TIR yola çıktı!

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve Elazığ ile Malatya'yı vuran 6,8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için başlatılan yardım seferberliği sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya Sebze ve Meyve Hali esnafından büyük destek geldi. Öte yandan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) üyelerinin desteğiyle hazırlanan 1 kamyon yardım malzemesi Elazığ ve Malatya'daki deprem bölgesine gönderildi. İzmir'den Elazığ'a büyük destek

  • Ege Postası
  • 27.01.2020 - 17:14

EGEPOSTASI- Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı depremin ardından afetzedelerin yaralarını sarmak için başlatılan seferberliğe destek çığ gibi büyüyor.

İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Tunç soyer'in çağrısının ardından Sebze ve Meyve Hali esnafı başlatılan kampanyaya sessiz kalmadı. Hal esnafı 3 TIR dolusu gıda ve eşyayı Elazığ’a gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Elazığ’daki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için başlattığımız yardım kampanyasına Sebze ve Meyve Hali esnafımız da katıldı. 79 ton sebze ve meyve, bebek maması, battaniye ve kıyafet içeren 3 TIR Elazığ’a doğru yola çıktı. İzmirlilere ve İzmir hali esnafımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İzmir iş dünyasından deprem bölgesine yardım

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) üyelerinin desteğiyle hazırlanan 1 kamyon yardım malzemesi Elazığ ve Malatya'daki deprem bölgesine gönderildi.

EBSO Ocak ayı meclis toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulundu. 

Türkiye'nin deprem kuşağı içinde olduğunu hatırlatan Yorgancılar, şöyle konuştu:

"Görüyoruz ki yapılarımız kalitesiz. Kontrol sistemi, depremde yıkılan binalarda çalışmamış. Tüm Türkiye Elazığ depremi sonrası birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde bir girişimde bulunduk. EBSO, İZTO ve İTB olarak bizden talep edilen çocuk bezi, katalitik soba ve gıda malzemeleri yüklü bir kamyonu yola çıkardık."

Yorgancılar, Türkiye'nin yıkılmayan binalar yapmak zorunda olduğunu sözlerine ekledi. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.