Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den bir üretim başarısı daha!

İzmir'den bir üretim başarısı daha!

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’de üretim yapan Türklab  Firması’nın, Covid-19 antijen ve antikor tanı kiti üretim projesinin TÜBİTAK tarafından olumlu karşılanmasının son derece gurur verici olduğunu belirterek  “Türklab firmamızın küresel virüs salgınına karşı,  dünyada bir ilk olan, Covid-19 antijen ve antikor tanı kiti üretim projesinin TÜBİTAK’ tarafından olumlu değerlendirilmesi, bizleri son derece mutlu etmiş, gururlandırmış ve heyecanlandırmıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2020 - 09:46

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Türklab Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Yağlıdere’ye bir mektup göndererek son dönemde ve bugüne kadar yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yorgancılar  “Her zaman, ‘üretim yoksa kalkınmak hayaldir’ dedik, diyoruz. Belirsizliklerin olduğu bu zorlu süreçte, elini taşın altına koyarak üretime devam etme çabasında olan tüm firmalarımızın gayreti çok kıymetlidir.  Dünün anlayışları ve çözümlerinin yetmediğini deneyimlediğimiz, hazırlıksız yakalandığımız Covid-19 kriziyle beraber, sloganımız “yaşatmak” olmalı diyorum. Çalışanını, emeklisini, öğrencisini, yaşlısını, gencini, üreticisini, tüccarını, esnafını…her kesimi yaşatmak. Beraberinde tüm kurumlarını, tesislerini, tüm ekosistemi yaşatmak.” diye konuştu.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM

İnsan hayatının hiçbir şeyle kıyaslanmayacağını vurgulayan Yorgancılar “Karşı karşıya kaldığımız bu süreçte hatırladık ki; insan sağlığı her şeyin önünde ve başka bir şeyle kıyaslanmayacak önemde. İnsan olmadan, ne üretmenin, ne tüketmenin, ne de yaşamın değeri var. Bu süreç bizlere; eğitimin, ilimin, bilimin,  önce insan yaşamını odak alan olguların vazgeçilmezliğini bir kez daha, kalın harflerle hatırlattı Her zaman vurguladığımız, bilim ve teknolojinin ışığında katma değerli üretim yapmanın önemi, bugünlerde daha anlaşılır oldu” dedi.

GURUR DUYDUK

Başkan Ender Yorgancılar Türklab Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Şahin Yağlıdere’ye gönderdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Firmanızın, 24 yıllık birikimiyle, kan grubu testleri ve EKG elektrodlarının yanısıra, pek çok hastalığın teşhisinde kullanılan hızlı teşhis kitleri, insan yaşamı için önem arz eden, uluslararası kalite standartlarına sahip ürünleri stratejik önemde. Dünyamızı kasıp kavuran, günde binlerce insanın yaşamını yitirdiği bugünlerde, dünyada bir ilk olan, Covid-19 antijen ve antikor tanı kiti üretim projenizin TÜBİTAK’ın ‘COVID-19 ile Mücadeleye Yönelik Çağrısı’ kapsamında olumlu değerlendirilmesi, bizleri son derece mutlu etmiş, gururlandırmış ve heyecanlandırmıştır. Değerli şahsınız başta olmak üzere, deneyimli araştırma ekibiniz ve sürece katkısı olan herkesi gönülden tebrik ediyor ve hepsine teker teker teşekkürü bir borç biliyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.