Dolar 32,5245
%0.24
Euro 34,7405
%0.06
Altın 2.494,190
%1.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’den bakanlığa okul raporu

İzmir’den bakanlığa okul raporu

TEOG'un kaldırılmasının ardından bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sisteme göre, belli okullar sınavla öğrenci alabilecek. Ancak bu okulların hangileri olduğu henüz belli değil. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'na okulların genel durumları ile ilgili rapor sundu. İzmir’de hangi okulların sınavla öğrenci alacağına dair nihai kararı, Bakanlık verecek. Eğitim-Sen: Çok geç kalındı

  • Ege Postası
  • 23.02.2018 - 09:14

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasının ardından, uygulanacak yeni sistemin detayları da netleşemeye başladı. Değişikliğe göre, belli okullar sınavla öğrenci alabilecek. Ancak bu okulların hangileri olduğu henüz belli değil. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonlar aracılığı ile sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullara dair rapor hazırladı. Komisyonlar, okulların fiziki durumlarından, ulaşım ve pansiyonlarına kadar birçok kriter üzerinden kapsamlı raporlar hazırlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sundu. Müdürlük de raporlara son şeklini verdikten sonra, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gönderdi. MEB, raporu inceledikten sonra İzmir’de hangi okulların sınavla, hangilerinin ise sınavsız öğrenci alacağına dair nihai kararını açıklayacak. Kararın, önümüzdeki nisan ayının son günlerinde veya mayıs ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor. MEB’de çalışmalar sürerken eğitim sendikaları da belirsizliğin biran önce giderilmesini istedi.

"ÇOK GEÇ KALINDI"

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, veliler ve öğrencilerin kafasının karışık olduğunu, belirsizliğin biran önce giderilmesinin eğitim camiasını rahatlatacağını belirtti. Sınava tabi olacak okulların isminin bir an önce açıklanması gerektiğini ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Bakanlık daha önceki açıklamalarında proje okulları ve fen liselerinin sınavla öğrenci alacağını duyurdu. Ancak iş bununla bitmiyor. İzmir'de bu tanıma uymayan ancak Türkiye genelinde puanı en yüksek olan okullarımız mevcut. Örneğin Atatürk Lisesi, ne proje okulu ne de fen lisesi. Bu durumda Atatürk Lisesi sınavsız mı öğrenci alaca? Bunu doğru bulmak mümkün olmaz."

Kendilerine TEOG ile ilgili çok fazla soru geldiğine dikkat çeken Demir, Bakanlığın şimdiye kadar hangi okulun sınavla öğrenci alacağını açıklaması gerektiğini söyledi. Bu konuda çok geç kalındığını savunan Başkan Demir, "Okulların ismi bir an önce açıklanmalı. Hem öğrenciler hem de veliler rahat etmeli. Şu anda 8'inci sınıf öğrencilerinin en çok merak ettiği konu bu" dedi.

ROJE OKUL ÖNERİSİ

Konak Atatürk Lisesi, Karabağlar Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi, Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Buca Fatma Saygın Anadolu Lisesi, 60. Yıl Anadolu Lisesi gibi yüksek puanla öğrenci alan okulların proje okul kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Demir, bu okulların merkezi sınav sistemine tabi tutulmasının önemli olacağını belirtti. Demir, ayrıca İzmir’deki diğer yüksek puanlı okulların da merkezi sınava tabi tutulması önerisinde bulundu. (DHA)




 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.